Iertat fie-mi gandul Doamne, caci il iubesc!
L-am zarit in amurg, dansand cu ploaia, mandru crai. Am chemat norii si i-am implorat sa cante...sa mai fur o clipa privirii rastignite pe trupul lui. Si cand norii au tacut, am inceput sa plang. Iar hohotele mele au plecat cu vantul, departe...pana ce nu le-am mai auzit!
Iertata fie-mi dorinta Doamne, caci il iubesc!
L-am zarit odata cu venirea diminetii, cand culegea roua, inalta aratare. Am strigat dupa soare si l-am rugat in genunchi sa-si intarzie rasarirea, sa nu goneasca picurii de apa. Si cand mandrul astru s-a inaltat pe ceruri, am cazut injunghiata de propria mea umbra!
Iertat fie-mi pacatul Doamne, caci il iubesc!
L-am zarit pentru o clipa doar, la marginea dintre suspine si vedenii, cand imi suradea, dulce amagire. Am urlat timpului spunandu-i sa se opreasca. Sa ma umplu pentru totdeauna de zambetul lui. Si cand timpul s-a urnit, dupa eternitatea simtirii mele, am ingenunchiat ucisa de necredinta.
Ierata fie-mi pasiunea Doamne, caci il iubesc!
L-am zarit in promiscuitatea unei inimi batrane, cand cauta sa-mi prinda cutremurarea, scumpa adorare. Te-am invocat atunci Doamne, soptindu-ti sa-l faci sa ma gaseasca. Si...
Iertat fie-i gandul Doamne, caci ma iubeste!
M-a zarit intr-o noapte cu ceata, crunta razvratire. Si a implorat stihiile sa ma aduca inapoi. Dar mugetul furtunii, oprindu-i glasul...m-a lasat sa plec...