- Buna seara Gradina mea iubita...! Am venit sa iti sarut sufletul si sa te vad cum te pregatesti de iarna. Vad cum florile zambesc impodobite de zapada..., cum luna se zbenguie printre fulgi... vad bradul pe care l-am visat atat de mult aici...si aud colindele...
Draga mea Gradina...te-am nascut dintr-un vis si te visez prin fiecare gand... Iti multumesc ca existi si iti multumesc pentru ca stii sa lasi sufletele celor de aici sa se regaseasca...
Anul trecut pe aceasta vreme...sufletul meu era cernit de incertitudini si durere... Eram departe de iubitul meu..., departe intr-o alta casa, langa o alta persoana...privind departe pe fereastra si lipindu-mi lacrimile de geam...speram!!!
Oricat de greu a fost nu am uitat sa sper si sa cer Mosului ca anul acesta sa fiu impreuna cu Catalin de Craciun...
Imi doream mai mult decat orice sa impodobim bradul si sa ne bucuram impreuna de tot... Nu am crezut ca visul poate deveni realitate, dar am crezut in dragoste si am crezut in Mos Craciun

...!
Totul a durut cand eram departe de el, dar cel mai tare a durut Craciunul departe de sufletul meu drag... Totul era greu si apasator... Nici o luminita parca nu licarea asa cum ar fi trebuit..., nici un globulet parca nu avea aceeiasi frumusete..., nici un colind nu era cald..., iar bradul parea ca ofteaza mereu...
Acum...mai sunt cateva zile bune pana la Craciun, dar totul straluceste in jur..., iar bradul canta vesel si lumineaza magic... Poate si anul acesta va mai trece Mos Craciun pe la noi...
Am sa il rog cate ceva pentru fiecare..., dar asta nu aici...
Draga mea Gradina...inchide-ti ramurile in jurul meu si canta-mi un colind frumos...in timp ce fetele pregatesc braduletul, bunicii mei de acolo de unde sunt ma saruta cald si imi zambesc..., iar iubitul meu...ma tine in brate si e fericit!