10 Octombrie, 2025, 10:04:46 p.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: Exista suflete-pereche ?  (Citit de 41933 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

23 Februarie, 2006, 11:05:00 p.m.
Răspuns #45

Rudy Valentino

Nu exista suflete pereche...poate exista o anumita compatibilitate,  legata de "pat", bani, si alte chestii lumesti, intre doua persoane care , cica , se iubesc,  dar "suflete pereche"...Hai sa radem cu Stan si Bran! Cine crede altfel, este ori un romantic incurabil, ori un gogoman notoriu.

IAGO

25 Februarie, 2006, 07:35:25 p.m.
Răspuns #46

charlie

ciudat, are dreptate. sunt de acord cu el.

foarte ciudat....
You believe but what you see
You receive but what you give

26 Februarie, 2006, 01:02:17 a.m.
Răspuns #47

digitty

Eu sunt o romantica incurabila...deci cred in suflete pereche  :)
everything is ok in the end...if it's not ok, then it's not the end.

27 Februarie, 2006, 02:38:15 p.m.
Răspuns #48

a_lina2

hmmm.....Eu va propun ceva.Cei care cred in suflete pereche ii rog sa spuna sa faca o caracterizare a ceea ce inseamna ptr ei "suflet pereche"
   Avind in vedere ca si eu ma aflu printre cei care cred in ideea ca exista suflet pereche,o sa incep eu.
    In primul rand a nu se intelege ca daca ti-ai gasit jumatatea inseamna neaparat ca ti-ai gasit si sufletul pereche.In conceptia mea "jumatatea"inseamna persoana care o ai langa tine,cea pt care ai face orice.cea pe care incerci sa o descoperi dar,totusi,cea de care la un moment dat nu ti-e greu sa te descotorosesti,persoana pt care i-ti dai seama ca intr-un final sentimentele au trecut si nu a mai ramas decat obisnuinta.
   "Suflet pereche",dupa mine,e persoana pe care o intalnesti si i-ti dai seama ca parca ai cunoscut-o de o viata;persoana care i-ti poate oferi dragoste la fel de multa pe cat ii poti oferi si tu;persoana fara de care simti ca nu poti trai,ca nu poti exista ,ca nu poti fi tu insuti
.Cea care i-ti transmite atat de multa energie incat esti in stare sa faci si sa vrei orice.Suflet pereche.......persoana cu care poti vorbi si cu care poti face orice.......cea cu care poti sa incepi sa visezi.......cea cu care simti ca traiesti......cea cu care te potrivesti in toate......cea cu care simti ca nu te poti certa niciodata.....cea care te face sa te simti fericit si implinit........cea pt care traiesti si existi.....cea care reuseste sa scoata din tine tot ce este mai bun......cea alaturi de care ai merge oriunde.....cea alaturi de care ai trai o viata o viata intreaga,chiar si mai mult.
    "Suflet pereche"......sentimentul de liniste si pace sufleteasca.......sentimentul de iubire neconditionata........sentimentul ca poti trece peste orice obstacol alaturi de ea/el.
      Intr-un cuvant spus "suflet pereche"inseamna Dragostea mai presus de orice.
      Asa gandesc eu si este doar parerea mea.Astept parerile voastre.
« Ultima Modificare: 27 Februarie, 2006, 02:40:02 p.m. de a_lina2 »
Doar eu.....

27 Februarie, 2006, 08:28:37 p.m.
Răspuns #49

desdemona

draguta caracterizare.Dar am o intrebare pentru tine,daca imi permiti ;D :D
nu te-ai gandit niciodata ca acest suflet pereche este realizat de noi?Provine din nevoia noastra de a iubi vesnic?Din nevoia noastra de a construi perfectiunea?
Singuratatea te transforma intr-un Cristofor Columb navigand spre continentul propriei inimi.
 Cate catarge nu-ti cresc in sange ,cand de lume te leaga numai marile?pe fiecare clipa m-as imbarca spre apusurile Timpului

27 Februarie, 2006, 08:30:50 p.m.
Răspuns #50

furia ingerului

Vizitator
Reveniti-va oamenilor cu tipologiile astea "non-sense"-iste!
Sufletele pereche nu exista decat in cazul celor care le-au gasit si care vor sa-si astupe golurile dintre ceea ce ar fi vrut sa fie cel/cea de langa ea/el si ce este de fapt. Oamenii cand nu gasesc frumosul in viata lor incep sa fabuleze pe temele iubirii ca sentiment atat de inaltator incat daca ar cadea cineva de unde i se pare ca il urca iubirea s-ar alege cu mult mai mult decat o inima franta !

Sufletele-pereche incep in gropile comune, eventual, si se termina...tot acolo.

27 Februarie, 2006, 08:50:28 p.m.
Răspuns #51

furia ingerului

Vizitator
Draga des, nevoia noastra de a iubi vesnic este una dintre cele mai neasezonate cu varsta nevoi din viata omului. La 70+ singura vesnicie pentru multi tine din pat si pana la toaleta si chiar mai lung pare drumul de intoarcere...
Nu cred ca e hranitor pentru nimeni sucul de iubire vesnica...oricat de dulce ar parea acest fruct in tinerete se vestejeste mai repede decat ar vrea orice bautor de sucuri naturale.
Iubirea e frumoasa cand suntem tineri...la batranele caruntenia parului, pielea zbarcita pe maini, spatele incovoiat de neputinta si multe incercari trecute...sunt realitati mai putin diafane decat vesnicia iubirii si mai lesne de suportat decat ingrijirea "iubitului" ce nu-si mai schimba chiar zilnic sosetele...

Realitatile grele obliga la cuvinte grele.

28 Februarie, 2006, 01:34:23 p.m.
Răspuns #52

a_lina2

Desdemona,sincer i-ti spun,nu cred ca acest suflet pereche este creat de catre noi.Eu cred,ca undeva exista o persoana de sex opus care poate gandi,poate intelege si poate simti la fel ca tine:iar acea persoana este cel/cea pe care o poti simti cel mai aproape de tine atunci cand o intalnesti.
   "Nevoia de a iubi vesnic".....hmm.... eu cred, ca avem nevoie, mai degraba,de a fi iubiti vesnic,simtim nevoia de a fi in centrul atentiei persoanei iubite.
    Furia ingerului(frumos nick),iubirea este frumoasa la orice varsta.Nu te simti bine vazind batranei pe strada tininduse de mana?.Nu te gandesti ,ca asa ,poate,vei face si tu cand vei ajunge la varsta lor?Iubirea pt tine consta numai in aspectul fizic?Tu iubesti numai dupa ce vezi?Nu te uiti si in sufletul persoanei de langa tine?
Doar eu.....

28 Februarie, 2006, 07:17:35 p.m.
Răspuns #53

furia ingerului

Vizitator
Multumesc a_lina2 pentru aprecierile laudabile la adresa nick-ului meu :)
Cat despre partea a-2a aformularii sale, cea vis-a-vis de a ma uita predilect la infatisare in loc de suflet, nimic mai fals.
Eu am spus, si o repet, suflet-pereche este o sintagma atat de perisabila incat probabil Aristotel ar mai tresari la auzul ei, parerea mea. E frumos sa iubesti dar acest mecanism al dragostei este controlat de multe-multe dinamici sociale ale caror previziuni sunt tare generaliste. Atunci cand gasim pe cineva la cere rezonam cu tot umanul nostru este fals sa-l proclamam suflet pereche. Este pur si simplu ceea ce se gaseste la unison cu dorintele noastre.
Dragostea la batranete n-o condamn dar apanajul varstei nu-mi permite conceptualizarea corecta a acestui fapt, admit, foarte frumos in esenta. Atunci cand voi avea o suficienta etate cu siguranta ma voi plimba cu batranica mea printr-un parc si strigatele naucitoare si pline de viata ale tinerilor imi vor aduce aminte de mine si sper ca atunci voi fi suficient de multumit de viata mea incat sa zic...
...multumesc, cui trebuie.

28 Februarie, 2006, 07:36:30 p.m.
Răspuns #54

desdemona

sa le iau pe rand.
Furi ;D-ai dreptate..in ceea ce ai spus ai perfecta dreptate.Eu m-am referit la o anumita categorie...eu am pus aceasta intrebare alinei,care este din "segmentul tinerete",segmetul care inca spera.Mi se pare normal ca un om de 70+ nu se uita la persoana care are grija de el ca sa il schimbe si sa il hraneasca daca este pe aceasi lungime de unda..probabil l-ar incanta daac ar sti cand ii este foame ca sa nu se mai osteneasca sa spuna.Dar nu despre asta era vorba.
Acum la "tinerete"avem nevoie de asa zisul "suflet pereche" inventat de nevoia noastra de a convetui cu cineva..de a iubi..de a sti ca poate exista ceva perfect cum ar fi aceasta relatie intre suflete.Cred ca este o senzatie foarte minunata sa faci cununia religioasa cu o persoana pe care o consideri "the one".nu?cred ca am batut campii.. ;D
alina este frumos sa crezi ca chiar exista..dar sincer iti spun eu cred ca este doar influenta dorintii noastre.Nu spun ca nu exista oameni care sunt pe aceasi lungime de unda cu tine..dar sunt mai multi.Nu are cum sa fie doar unul...depinde ce iti doresti
Singuratatea te transforma intr-un Cristofor Columb navigand spre continentul propriei inimi.
 Cate catarge nu-ti cresc in sange ,cand de lume te leaga numai marile?pe fiecare clipa m-as imbarca spre apusurile Timpului

01 Martie, 2006, 11:54:36 a.m.
Răspuns #55

a_lina2

Da,Des,ai dreptate ,sunt mai multe persoane pe aceeasi lungime de unda cu mine ...dar...doar pe una singura o poti iubi si o poti simti aproape si doar una exista care ma poate iubi la fel de mult cat o iubesc si eu.Iar acea persoana pt mine e sufletul pereche.Doar una singura intr-o viata o pot gasi care saa se asemene atat de mult cu mine avand in vedere ca fiecare persoana este unic .
Doar eu.....

06 Mai, 2006, 09:32:14 p.m.
Răspuns #56

Alia

Eu nu sunt prea romantica (cel putin nu prea las aceasta latura a mea sa se vada) si nici prea "gogomana " nu sunt. Totusi sunt fericita ca mi-am gasit sufletul pereche, repet "sufletul pereche" nu partenerul ideal, sau iubitul ideal. L-am intalnit acum 10 ani, din prima clipa cand ne-am vazut am avut impresia ca ne cunoastem de foarte mult timp, sau mai bine spus dintotdeauna, am vorbit, pe masura ce ne cunosteam mai bine ne-am dat seama ca avem o groaza de lucruri in comun. Am devenit prieteni instantaneu, suntem prieteni in continuare, ne plac aceleasi lucruri, avem aceleasi pasiuni, ne sprijinim si ne sfatuim mereu, avem incredere unul in celalalt (as indrazni sa spun nelimitata), desi lucrez intr-o cladire cu patru etaje, va rog sa ma credeti stiu instantaneu(simt) cand intra in cladire. De fiecare data  cand unul din noi are o problema, celalalt suna, absolut intamplator, atunci cand celalalt are nevoie de un sprijin moral. Telepatia functioneaza extraordinar intre noi, de multe ori nici macar nu este nevoie de cuvinte, stiu exact ce gandeste, ce-si doreste, ce asteapta de la mine. Dar soarta a facut ca noi sa nu putem fi impreuna. Am citit foarte mult, m-am documentat pe aceasta tema, Lazarev, Walter Carlos m-au luminat in aceasta privinta, poti intalni sufletul pereche chiar daca intre aceste persoane nu este neaparat o legatura sexuala. Noi nu avem asa ceva si mai mult ca sigur nici nu vom avea... La momentul cand ne-am intalnir eu nu eram singura, acum...el nu este singur.... Acest aspect nu ne impiedica sa fim cei mai buni prieteni. Multumesc cerului ca ne-am intalnit si ca ne avem unul pe celalalt. In ianuarie, de ziua mea, am mers la restaurant cu multi prieteni, fara el, ma gandeam ca as fi fost foarte fericita sa il vad, desi nu stia la ce restaurant am mers, absolut din intamplare a aparut cu un grup (probleme de afaceri) la acel restaurant. In toate momentele grele mi-a fost alaturi. Desi fiecare are drumul sau, soarta are grija sa ne intersecteze cararile. De cate ori suntem doar noi doi, ceva magic pluteste in aer. Fiecare dintre noi simtim acest lucru. ne place acelasi gen de muzica, aceleasi filme, natura, sportul, avem preocupari comune, ne place acelasi gen de carti, de stiinte,opinii comune, nu cred ca in cei 10 ani am avut vreo opinie diferita.... probabil ca intr-o viata viitoare ne vom mai intalni.... Da exista suflet pereche . Ceea ce simtim unul pentru celalalt este cu mult peste putinta cuiva de a intelege... Intre noi nu exista gelozie, egoism, sentimente meschine.  Are de cativa ani o iubita, am sprijinit-o intotdeauna, cand s-au certat am facut tot posibilul sa-i impac, daca el este fericit eu nu pot decat sa ma bucur.... Discutam absolut orice lucru in cel mai liber mod.... Este o relatie cu totul deosebita...

06 Mai, 2006, 09:54:14 p.m.
Răspuns #57

Alia

Din tot ce am citit pana acum, in zeci de carti de psihologie si paranormal, asta se numeste "suflet pereche". Voi cum ati denumi aceasta relatie?? M-as bucura daca mi-ati raspunde....

06 Mai, 2006, 09:59:16 p.m.
Răspuns #58

desdemona

poate raspunsul meu ar parea cam egoist...dar nu rata sansa de a pierde sufletul pereche..in sensul de al pierde ca partener...
darrepet este un gand egoist.Exista sanse de a distruge aceasta relatie..

dar spune-mi nu te-ai gandit niciodata cum ar fi mai mult decat atat intre voi?

06 Mai, 2006, 10:15:56 p.m.
Răspuns #59

Iosif

Citat
dar spune-mi nu te-ai gandit niciodata cum ar fi mai mult decat atat intre voi?

..probabil ca s-au gandit amandoi la asta. Am avut si eu pe cineva cu care simteam la fel. Nu am fost impreuna si poate nici nu o sa fim niciodata. TREBUIE sa existe si altfel de atractie pentru a merita sa risti ce aveti deja. Este atat de ciudat, ea are tot ce imi place mie, eu am ce ii place ei, si tot nu suntem impreuna, si tiind sa cred ca asa este mai bine.
Life is short, Break the rules, Forgive quickly, Kiss slowly, Love truly, Laugh uncontrollably, And never regret anything that made you smile.