10 Octombrie, 2025, 10:41:21 p.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: Exista suflete-pereche ?  (Citit de 41939 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

07 Mai, 2006, 10:20:17 a.m.
Răspuns #60

Alia

Din pacate des , eu pun intotdeauna principiile inaintea sentimentelor, oricat de mult m-ar costa acest lucru. o cunosc pe iubita lui, am ajutat-o de atatea ori...... am incercat sa fac in asa fel ca relatia lor sa mearga, intre noi doi intotdeauna vor ramane multe lucruri nespuse.... si asta pentru ca asa am considerat eu ca este normal....etic. Ce simtim unul pentru celalalt este mai presus de orice sentiment egoist (sau poate ca doar din partea mea este acest sentiment, nu am vorbit despre ce ar simti el in momentul cand voi avea pe cineva). oricum este cert ca orice persoana cu care va fi el va fi pentru mine o persoana draguta, care sper sa-l faca fericit. Nu am vrut niciodata sa ma gandesc cum ar fi fost viata noastra impreuna, de ce?? probabil de teama de a nu pierde ceea ce avem acum. N-am crezut niciodata, pana cand ne-am cunoscut, ca poate exista doua persoane care aiba atat de multe lucruri in comun. Noi comunicam extraordinar de bine, desi el este in general o persoana mai introvertita (culmea, ceilalti asa spun) intre noi nu a existat niciodata secrete, chiar vorbeste foarte mult. Asa eu pot transmite celorlalti punctul lui de vedere, ajutandu-l in ceea ce intreprinde... Nu stiu sau poate nu vreau sa ma gandesc la mai mult... Daca nu ne vedem cateva saptamani, sau ne salutam doar, cand ne intalnim doar noi doi, avem impresia ca timpul a stat in loc de la ultima noastra intalnire, exte ceva complex, foarte greu de definit in cuvinte. Eu ador muzica irlandeza, spiritul liber, imaginatia mea bogata zburda prin peisajul Irlandei, ori de cate ori ascultam impreuna o melodie, desi sunt multe alte persoane in jurul nostru avem senzatia sa impreuna sufletele noastre strabat taramul Irlandei.... Este o prostie, dar asa simtim....

07 Mai, 2006, 10:35:23 a.m.
Răspuns #61

Alia

Spune-mi Joey de cat dureaza prietenia voastra? cat despre atractie..... asta este, sunt convinsa ca exista, eu am luat intotdeauna "in balon" sa spun asa.... toate complimentele pe care mi le face, schim mereu subiectul, nu las ca atractia dintre noi sa avanseze mai mult decat este ,la limita unei prietenii profunde..... Cand am iesit cu un tip (o persoana neinteresanta si foarte dornica de insuratoare) si am discutat apoi despre el, am avut sennzatia ca o unda de gelozie (sau poate de regret, frustare) au trecut pe chipul sau, dar numai pentru o secunda........ Nu cred ca am dreptul sa ma implic mai mult... Este sufletul meu pereche , ma bucur ca exista, dar fiecare trebuie sa aiba drumul sau in aceasta viata. Probabil ca nu suntem inca pregatiti pentru o altfel de relatie.... decat spirituala. Anul trecut, cand am trecut printr-o problema serioasa de sanatate, a fost suportul meu moral, m-a sunat de nenumarate ori pe zi, in toata acea perioada, iar cand am venit apoi acasa, evident a venit sa ma vada si m-a intrebat daca mi-am pus vreodata problema cum ar fi fost viata noastra impreuna.... Iar eu i-am raspuns ca probabil intr-o viata viitoare cu siguranta ne vom mai intalni... Referitor la atractie.... intotdeauna am evitat sa plecam impreuna la munte sau la mare, desi aveam aceasta posibilitate, de teama..... eu cel putin asa simt..... E ingrozitor de complicat....

07 Mai, 2006, 03:39:37 p.m.
Răspuns #62

desdemona

uff...de ce o viata viitoare?daca nu exista...daca exista doar o sansa...doar o viata..?
Singuratatea te transforma intr-un Cristofor Columb navigand spre continentul propriei inimi.
 Cate catarge nu-ti cresc in sange ,cand de lume te leaga numai marile?pe fiecare clipa m-as imbarca spre apusurile Timpului

07 Mai, 2006, 06:09:26 p.m.
Răspuns #63

Iosif

Spune-mi Joey de cat dureaza prietenia voastra?

Patru ani, pe putin :) Nu stiu daca pot sa spun ca este sufletul meu pereche, nu cred ca pot, insa am simtit si eu de multe ori ce povestesti tu, si intamplarea face ca doar cu ea am simtit asta. Am vorbit mai multe despre asta la subiectul "exista prietenie intre un baiat si o fata sau nu?". Noi atat am fost si probabil atat o sa fim mereu: prieteni.
Life is short, Break the rules, Forgive quickly, Kiss slowly, Love truly, Laugh uncontrollably, And never regret anything that made you smile.

07 Mai, 2006, 06:38:32 p.m.
Răspuns #64

Alia

Asta cu siguranta vom ramane pana ce moartea ne va desparti, foarte buni prieteni, la bine si la greu.... Este minunat sa stii ca undeva exista o persoana care tine la tine neconditionat, careia la orice ora din zi si din noapte ii poti da telefon, (este foarte adevarat ca de multe ori am retineri in a suna) stiu ca vine cu viteza luminii..... el stie ca oricand are nevoie poate apela la mine cu orice, ca isi poate deschide sufletul fara teama de a "fi folosit ceea ce spune impotriva sa". Pentru mine este foarte importanta aceasta relatie, stiu sigur ca pentru amandoi este la fel.... des eu cred ca exista viata viitoare, iar atunci probabil ca nu vom mai pierde sansa oferita de soarta...... certamente este "sufletul meu pereche" si ma bucur ca l-am gasit.... Sper ca fiecare dintre noi sa-si gaseasca si partenerul pentru a incerca sa fim fericiti... Din nefericire nici el nu este multumit de partenera sa (iubita sa), si imi pare rau pentru el.........eu speram ca se vor casatori, ca vor face copii frumosi ca el (de fapt ambii arata bine), sper ca fiecare dintre noi sa-si gaseasca pacea sufleteasca necesara evolutiei noastre spirituale....... si sa stiti ca nu bat campii.....

07 Mai, 2006, 08:05:01 p.m.
Răspuns #65

Iosif

Lady, your definitely IN love! :) Tu simti ceva special, si din punctul meu de vedere este iubire, nu prietenie sau alt ceva. La mine nu este cazul. Daca simteam cum spui tu as fi fost obligat sa ii spun.
Gandeste-te la ce simti atunci cand esti in preajma lui! Spune-mi ca nu iti doresti sa ii spui ce simti, spune-mi ca nu iti doresti sa il saruti, sa il iubesti, sa fiti impreuna pentru totdeauna. Daca poti sa raspunzi cu NU la aceste intrebari atunci te cred ca este prietenie. :) Eu am motive rationale si destul de importante pentru a nu fi impreuna cu acea fata, dar in cazul vostru.. cred ca cel mai bine ar fi ca nici macar sa nu va spuneti ce simtiti, pentru ca este cat se poate de clar! Sarutati-va pur si simplu si fiti impreuna!
Life is short, Break the rules, Forgive quickly, Kiss slowly, Love truly, Laugh uncontrollably, And never regret anything that made you smile.

07 Mai, 2006, 09:28:12 p.m.
Răspuns #66

desdemona

Bine J.!sunt total de acord cu tine...
bine..tu crezi in vieti viitoare..dar daca aunci nu veti putea fi impreuna ca veti fi frati?sau nu va veti cunoaste...si vei trai cu sentimentul ca stii ca exista sufletul pereche dar nu il poti gasi...
este o sansa...unica...si daca va veti intalni si in alta viata...veti fi fericiti in toate vietile...pt ca iti poti implini iubirea si acum...
deci...go for it!
Singuratatea te transforma intr-un Cristofor Columb navigand spre continentul propriei inimi.
 Cate catarge nu-ti cresc in sange ,cand de lume te leaga numai marile?pe fiecare clipa m-as imbarca spre apusurile Timpului

08 Mai, 2006, 10:31:16 p.m.
Răspuns #67

Alia

Joey nu pot sa te contrazic, dar.... cum ramane cu cealalta?? Am eu dreptul sa-mi cladesc fericirea pe nefericirea ei?? Cu siguranta nu..... asta a fost.....prieteni.....mai bine spus asta este..... stiu ca este o atractie intre noi (probabil destul de puternica....) dar eu timp de ZECE ANI am pastrat o distanta apreciabila pentru a nu fi decat o.....frumoasa prietenie..... nu pot strica nimic acum, n-ar fi corect fata de acea  fata.... nu este nimeni vinovat ca am fost mereu in contratimp........
Cred ca l-am convins ca nu putem fi decat prieteni, de multi ani, asa ca.... s-a consolat cu aceasta idee si  avem o relatie minunata....
oricum dragii mei prieteni va multumesc pentru cuvintele voastre (probabil erau ecoul subconstientului meu ???) cert este ca pentru mine principiile sunt inaintea sentimentelor, oricat m-ar costa acest lucru.....

08 Mai, 2006, 10:52:02 p.m.
Răspuns #68

Iosif

Am zis eu undeva sa faci ceva ACUM? Nu, nu am zis asta. Faci cand crezi tu ca este bine, sau daca crezi tu ca este bine. Inteleg motivele tale si pe undeva este frumos ca alegi sa respecti anumite principii, DAR va venii momentul cand ei doi se vor despartii, pari sigura de asta, eu asta am vazut prin ochii tai, tinand cont de ce simti pentru el, eu zic ca este prea putin probabil sa poata intra pe poarta inimii tale alt cineva, prea curand. Cred ca solutia la care probabil te-ai gandit deja este sa astepti momentul potrivit. Am insa o sugestie, pana atunci fi sexy! Pentru tine, nu pentru el!

Bafta!

08 Mai, 2006, 11:28:26 p.m.
Răspuns #69

Alia

Multumesc pentru sfat, as mai avea o intrebare......de unde ideea ca n-as fi sexi? Cat despre a astepta sa se desparta ei.... acest aspect al vietii lor nu atarna prea mult in balanta.... exista un cerc vicios si un  cerc de cunoscuti, chiar de se vor desparti .... noi doi in alta postura decat colaboratori si prieteni.... cam greu.... cu siguranta nimeni nu va crede ca a lasat-o pentru ca erau de fapt "o singuratate in doi" vor spune cu siguranta ca a parasit-o din cauza mea, iar acest lucru nu l-as accepta niciodata....... Tocmai pentru ca arat bine si o groaza de tipi din cercul nostru n-au avut nici o sansa.... este mai complicat.... de spus.... Imi place sfatul (este un gand indraznet poate) dar nerealizabil..... asa cum am mai spus vom merge fiecare pe drumurile noastre...... iar intre noi vor ramane mereu multe lucruri nerostite...

09 Mai, 2006, 12:05:18 a.m.
Răspuns #70

Iosif

Am zis eu ca nu esti sexy? Iar ma intelegi gresit :) Ce am propus eu este sa faci in asa fel incat sa trezesti dorinta in el, dorinta de a vrea si alt ceva decat are deja (aici nu ma refer la sex ci la o relatie de iubiti). Probabil ca ar vrea si el, dar, cum spuneai si tu, ai lasat prea mult sa se inteleaga acest refuz al tau de a avea mai mult decat o deosebita prietenie.
Cat despre cercul vicios, lasa-l sa se invarte! Atunci cand ei iti vor da fericire, atunci cand ei iti vor fi alaturi la bine si la rau, atunci cand ei iti vor da un acoperis asupra capului, o farfurie de mancare cand esti flamanda si un pahar cu apa sa-ti potoleasca setea, atunci sa iti pese de ce zic si cred ei! Pana atunci tu trebuie sa fii pe primul loc. Important este ce simti tu! Ce cred ei este irelevant!

Inchei cu celebrul de pe acum "parerea mea"

09 Mai, 2006, 12:15:39 a.m.
Răspuns #71

ONLY DESIRE

Nu am putut sa ma abtin sa nu-mi spun parerea...de fapt sa sustin punctul de vedere al lui Joey! are dreptate:ce importanta are ce spun cei din jur atat timp cat ei nu sunt capabili sa-ti ofere fericirea si iubirea de care ai tu nevoie? de ce alegi sa fiti amandoi nefericiti,cand  puteti cunoaste fericirea in doi?iubirea e mai presus de orice....trebuie sa fie! sunt convinsa ca ai anumite principii si ca nu te incanta ideea sa fii considerata "cealalta femeie",dar oare trebuie sa dam atata importanta prejudecatilor celorlalti?
"Daca iubesti pe cineva,ii ierti orice greseala;daca esti cu adevarat indragostit crezi ca a gresit din iubire..."

09 Mai, 2006, 08:47:59 p.m.
Răspuns #72

desdemona

desi nu voi veni cu alte argumente deoarece joey. and sis. le-au prezentat foarte bine,vin sa ii sustin!!!
facand acest lucru poate te vom pune pe ganduri...mai mult decat atat

:-* :-*

10 Mai, 2006, 08:47:57 p.m.
Răspuns #73

furia ingerului

Vizitator
Citesc posturile mele precedente scrise cu cateva luni in urma la acest topic...
Ce straniu...in afara de felul meu greoi de savant in a elabora textul nu-mi mai pare nimic cunoscut. Gandurile de acolo par gresit atribuite aceluiasi furia ingerului care acum nu le mai impartaseste.

Pana nu treci prin asta nu crezi...acum nu numai ca am ajuns sa cred ca exista suflete pereche, acum stiu ca exista! Iar eu iubesc...iubesc cum n-am mai facut-o vreodata si cum nu vreau sa mai am motive sa o fac vreodata! Acum stiu ce ieri nu stiam si la ce nu ma gandeam ziua inainte de cea de ieri...! Exista iubire cu toata cavalcada nebuna a pierderii de sine in persoana celuilalt...! Iubesc si simt ca traiesc!

Nu pot schimba nimic din ce am facut pana acum. Nici oameni nici fapte. Ceea ce pot cu adevarat schimba sunt doar eu...In ziua in care voi simti ca cea de langa mine va raspunde din toata inima cu DA la intrebarea mea "iti ajung?", atunci, in acea zi, ma voi simti ca om implinit. Pana atunci am de indreptat multe la mine. Am de uitat jumatate din ce stiam si sa o iau de la inceput cu primul pas si anume acela de a intelege ca viata in doi nu presupune egoismul de a impune gandirea ta celuilalt...! Daca voi fi in stare sa fac asta si-i voi merita acel raspuns atunci cu siguranta am invatat sa fiu om si merit sa ma iubesca la fel cum o iubesc si eu...!

Suflete pereche exista si sunt parte din cel mai maret plan pe care Dumnezeirea i l-a facut omului spre a merita sa traiasca in trupul sau alaturi de trupul celui de langa el/ea si sa cunoasca iubirea nebuna a zeilor...!!!

12 Mai, 2006, 04:40:34 p.m.
Răspuns #74

black rose

sunt convinsa ca exista suflete pereche.....insa e destul de greu sa-ti gasesti androginul....eu am in fata nu exemplu viu...parintii mei care pot sa afirm cu mana pe inima ca sunt ca un androgin...nu pot trai unul departe de altul...si ce imi place este ca dupa 30 de ani de convetuire...inca isi mai fac chestii dragute....fapte...cuvinte dragute...inca isi mai arata iubirea...ceea ce arata k inca nu s-a instalat plictiseala intre ei....ce mi-ar place sa traiesc si yo o iubire la fel ca a lor....ufuf...
nu dispretui lucrurile mici;o lumanarea poate face oricand ceea ce nu poate face niciodata soarele...sa lumineze..noaptea!