10 Octombrie, 2025, 05:27:19 p.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: ...jocuri de logica...  (Citit de 84715 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

18 Noiembrie, 2007, 05:25:04 p.m.
Răspuns #165

Sonrisa

Sa incerc si eu!
7 copii * 2 picioare = 14 picioare
1 rucsac are 7 pisici mari si 7 * 7 pisici mici = 7 + 49 = 56 pisici

7 rucsacuri au 7 * 56 = 392 pisici/ copil
7 copii , fiecare cu cate 7 rucsacuri au 7 * 392 = 2.744 pisici
2.744 pisici * 4 picioare = 10.976 picioare
TOTAL = 14 + 10.976 = 10.990 picioare

18 Noiembrie, 2007, 07:06:08 p.m.
Răspuns #166

Pensees

In autobuz sint 7 copii, deci 14 picioare, sperind ce nu sint handicapati.

Rucsacii, nimeni nu zice ca n'au fost uitati acasa... Sau opriti la vama...
Asa ca nu le numar picioarele !

Salutari
« Ultima Modificare: 18 Noiembrie, 2007, 07:08:27 p.m. de Pensees »

18 Noiembrie, 2007, 09:20:33 p.m.
Răspuns #167

Just

Soledad? Ai dreptate ,acela este raspunsul .Acum daca vrei si poti, am obisnuit ca cel de da un raspuns sa posteze si un urmator joculet.

Pensees,e o simpla problema de matematica deci o luam ca atare.S-a dat o ipoteza ,noi rezolvam fara sa cercetam (cu proteze sau nu ,handicapati sau nu ) ca si in manualul de mate. Daca iti spun ca un kg de rosii costa 90.000 inseamna ca rezolvam problema cu datele pe care le avem chiar daca ne pare extraordinar de iesit din comun .

:)
And I promise forever ...
"White dove Fly with the wind Take our hope under your wings For the world to know That hope will not die..."

18 Noiembrie, 2007, 10:46:17 p.m.
Răspuns #168

Pensees

Salut,

Mai intii felicitari Soledad, ceea ce scriu in continuare nu are legatura cu tine.

Daca incerci sa rezolvi o problema fara sa o cercetezi, asa cum incerci sa ne convingi ca este bine, ai mari sanse sa ajungi la rezultate false. Sau in cel mai bun caz, sa rezolvi problema pe jumatate. Iti dau exemple din matematica chiar:

Sa se rezolve ecuatia a*x = b. Daca spui ca solutia este b/a, te inseli, ai rezolvat o jumatate de problema, iar la un examen ai avea nota cinci din zece. Daca iti completezi raspunsul cu cazurile in care a = 0 (b != 0 sau b = 0) mai ai citeva raspunsuri in traista... Este drept ca tipul acesta de problema este dat cu un an sau doi mai tirziu decit cea pe care ai dat’o tu si care nu implica decit aritmetica elementara. In sfirsit, este diferenta intre daca ai trecut sau nu de primara. Ar fi trebuit deci sa specifici de altfel, problema de aritmetica”, iar nu „problema de logica” (si chiar "jocuri de logica" !) care suna cam pompos.

Altceva, in datele problemei tale rucsacii nu se afla neaparat in autobuz. Cind pui o problema, daca vrei sa te consideri just in notare, trebuie sa dai date clare.

Iar problema de logica ascunsa, cum se face ca Pensees a schimbat registrul, din pacate nu ai rezolvat’o nici tu : nu sint Pensees, de altfel se observa dupa stil, insa se pare ca in viata, ca si in matematica aplici cu indirjire faimoasa butada „crede si nu cerceta”. Parerea mea ar fi ca oricit de religios ai fi, nu lua chiar ca tot ce zboara se maninca si ca tot ce miauna este in autobuz...

As fi vrut sa pot sa mai scriu despre spirit de observatie, despre matematica si viata, implicatie si echivalenta, dar din pacate micutul meu ma asteapta. Asa ca o las pe adevarata Pensees sa continue. Sper sa nu o necajesti, ea este cea de treaba. Iar eu sint cea cu treaba.

Salutari

PS: Doua probleme pe care ni le dadea bunicul cind eram mici :
1.   Citi pasi face o vrabie intr’o ora ?
2.   Pe o sirma de telegraf sint sapte ciori. Tragi cu pusca si omori una. Cite au mai ramas ?

18 Noiembrie, 2007, 11:06:33 p.m.
Răspuns #169

Just

Ma rog ,tot ceea ce asteptam erau cateva inmultiri,o adunare si un rezultat in functie de datele pe care le-am dat acolo. Asa cum si eu calculasem inainte ,asa cum si Soledad a calculat dupa.Atata tot!!! Plus ca aceasta problema nu a fost compusa de mine ,asa cum mai toate joculetele de aici nu sunt compuse de catre cel ce le posteaza.

Chiar nu inteleg de ce schimbarea de Pensees ,de ce toate cuvintele din postul anterior pentru o socoata ,in fond.

"White dove Fly with the wind Take our hope under your wings For the world to know That hope will not die..."

19 Noiembrie, 2007, 01:37:27 a.m.
Răspuns #170

Pensees

Toate ca toate, dar subiectul este foarte bun !

Numai bine tuturor :)

19 Noiembrie, 2007, 08:10:04 a.m.
Răspuns #171

Escu

Global Moderator
Ma rog ,tot ceea ce asteptam erau cateva inmultiri,o adunare si un rezultat in functie de datele pe care le-am dat acolo. Asa cum si eu calculasem inainte ,asa cum si Soledad a calculat dupa.Atata tot!!! Plus ca aceasta problema nu a fost compusa de mine ,asa cum mai toate joculetele de aici nu sunt compuse de catre cel ce le posteaza.

Chiar nu inteleg de ce schimbarea de Pensees ,de ce toate cuvintele din postul anterior pentru o socoata ,in fond.

nu ai ce sa intelegi, unii oameni nu stiu sa "piarda" atata tot.
Let's put a smile on that face!

19 Noiembrie, 2007, 10:20:54 a.m.
Răspuns #172

valentina

Sper sa raspund bine,cu toate ca nu le am nici cu logica ,nici cu matematica.
1.   Citi pasi face o vrabie intr’o ora ?
2.   Pe o sirma de telegraf sint sapte ciori. Tragi cu pusca si omori una. Cite au mai ramas ?
       1.Vrabia nu paseste,ci topaie.
       2.Niciuna,asta e parerea mea.Daca nu-i asa sa ma corectati,nu ma voi supara.
Iubirea , isi intinde aripa in zborul nesfarsit al timpului !
Eu sunt doar o mica particula dintr-un atom ...
sunt praf de stele in trecerea mea grabita prin lume

19 Noiembrie, 2007, 11:57:16 p.m.
Răspuns #173

Sonrisa

Am sa propun o problema. :)
Doi prieteni stau de vorba. Unul din ei spune: Vecinul meu are 3 copii. Suma varstelor celor trei copii este egala cu numarul etajelor blocului din fata noastra. Produsul varstelor celor trei copii este egal cu 36.
Ce varste au copiii?
A, si inca un indiciu: fratele cel mic are ochii albastri!

20 Noiembrie, 2007, 12:45:50 a.m.
Răspuns #174

Just

:)
Am incercat o rezolvare babeasca .
x+y+z=?
x*y*z=36

x=36/y*z ;y=36/x*z ;z=36/x*y
Relatia asta e verificata de :36,1,1;9,2,2 ;3,3,4;9,4,1;18,1,2;6,6,1;3,2,6 .Daca nu am omis ceva.
Sumele:1+1+36=38;1+2+18=21 ; 1+4+9=14 ;1+3+12=16 ;2+2+9=13 ;2+3+6=11 ;1+6+6=13.
Si cred ca ramanem la 6,6,1 .
Daca nu ramanem aici
::)
inseamna ca mai incercam .

Eu oricum am adus o problema cu mine:
Pe un raft al bibliotecii, asezate corect, in ordine, gasim trei volume ale unei opere literare. Fiecare volum are 200 de file. Cate file se gasesc intre prima fila a volumului I si ultima fila a volumului III?
« Ultima Modificare: 20 Noiembrie, 2007, 01:22:51 a.m. de just_a_tear »

20 Noiembrie, 2007, 11:23:41 p.m.
Răspuns #175

Pensees

Pentru valyusck

Corect pentru amindoua :
1. Vrabia topaie, asa'i, deci nu paseste
2. Iar ciorile ramase'n viata au zburat fara doar si poate :)

Multumesc pentru raspunsuri

29 Noiembrie, 2007, 01:09:20 a.m.
Răspuns #176

Sonrisa

Felicitari just_a_tear! :)
Solutia ta este corecta. Se bazeaza pe descompunere in factori primi. :P (asta era metoda!)
Vad ca la jocuri de logica nu prea sunt amatori. :-[

07 Aprilie, 2008, 12:19:11 a.m.
Răspuns #177

Paul

Un vanzator de mere are intr-o zi 4 cumparatori. Primul cumpara 1/3 din cantitatea totala si inca 32 de mere, al doilea cumpara 1/3 din ce a ramas plus inca 32 de mere. Al treilea, 1/3 din ce a ramas si inca 32 de mere si al patrulea 1/3 din cantitatea ramasa si ultimele 32 de mere. Cate mere a luat fiecare?
« Ultima Modificare: 07 Aprilie, 2008, 12:21:01 a.m. de Bllue »
Iubesc, deci exist.

07 Aprilie, 2008, 04:46:48 p.m.
Răspuns #178

Lorelei

Hai mai Bllue, ca metoda mersului inapoi se invata in clasa a cincea  :P Nu da cu minus in mine ca am zis-o cu drag  :-*
Amintirile au un singur cusur: ne viziteaza in fiecare zi.

07 Aprilie, 2008, 10:20:07 p.m.
Răspuns #179

Paul

Ai fi surprinsa draga mea sa afli cata lume a uitat metoda mersului inapoi :-*  Jocul e inca valabil.
Iubesc, deci exist.