"La inceput...dar dragostea nu are inceput,isi trage izvoarele de undeva ,din copilarie,prabusindu-se deodata cu debitul unei Niagare si se varsa tumultuos in tinerete,carand petale si spini.Dragostea e ca zorile:are lumina si umbra,ea este amurgul;are intuneric si stralucire.
.................................
Dragostea m-a purtat ca un rau involburat de munte.Mi-a jupuit vechea mea piele.M-a izbit de stanci si de maluri stramte.
A spalat de pe mine naclaiala falsului si a ratacirilor.Mi-a netezit peretii mei colturosi.M-a faramitat in nisip de cremene,si m-a contopit cu valurile sale,transformandu-ma intr-un rau involburat de munte."
"Daca fiecare stare de har se preface-n ceva,lumea ar trebui sa fie acoperita numai de frumuseti.Macar o data-n viata si tot il atinge aripa harului pe fiecare din noi,macar o data ne simtim fiecare-n fata adevarului,simtim cum ni se-arata.Mi-e mila de cei care traiesc doar ca o insula in mijlocul unui ocean de rutina."citat din Arta conversatiei de Ileana Vulpescu,un roman foarte frumos si interesant.
As vrea sa fiu o stea si sa apar pe cerul vietii tale.
As vrea sa fiu o boaba de roua cazuta pe buzele tale intredeschise.
As vrea sa fiu o floare care sa-ti fie daruita-n dar de ziua ta.
As vrea sa fiu un copac infloritor,care sa-si traga seva din Pamantul calcat de pasii tai.
As vrea sa fiu o pasare alba care zboara spre inaltul privirii tale.
As vrea sa fiu marea in care tu iti scalzi trupul aramiu,pentru a fi mai curat la intalnirea noastra minunata.
As vrea sa fiu o stea,o boaba de roua,o floare,o pasare,chiar mare,pentru tine vreau sa fiu orice dragul meu drag.