10 Octombrie, 2025, 12:25:16 p.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: Despartirile  (Citit de 12536 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

13 Noiembrie, 2007, 10:19:10 p.m.
Răspuns #15

Sonrisa

Da, intr-adevar este o arta a sti sa te desparti.
Dupa cum se organizeaza Targuri de nunti, de divorturi etc, as propune se se organizeze si un TARG AL DESPARTIRILOR, pentru ca oamenii sa invete "procedurile" de urmat in cazul despartirii. Asa nu am mai gresi.  :)

14 Noiembrie, 2007, 05:01:24 p.m.
Răspuns #16

Lady Allia

Eu cred ca asa cum sunt multi factori care intervin atunci cand doi oameni se cunosc si "se unesc" sufleteste, la fel de multi factori - daca nu si mai multi - sunt si cand acestia se despart.
Daca la inceputul relatiei erau doar doua persoane care aveau in comun o atractie sufleteasca si fizica, pe parcurs aduna sentimente, clipe, amintiri - multe "lucruri" comune - care inca ii leaga, care inca ii face sa spere, care inca mai da nastere vesnicei expresii: "poate va fi din nou bine...".
Ceea ce am invatat eu dintr-un astfel de caz este ca daca de la inceput nu este bine...sunt foarte rare cazurile in care va fi bine vreodata sau partenerul se va schimba in favoarea relatiei.
Eu cred ca nimanui nu ii este usor sa renunte la timpul din viata sa fara sa mai incerce "o ultima lupta" chiar si daca poate mai tarziu o va regreta.
Eu una am luptat pentru fosta mea casnicie mai mult decat trebuia...pentru ca au fost 16 ani de prietenie si 4 ani de casnicie, pentru ca la baza acelei relatii daca nu a stat iubirea sigur a stat o prietenie deosebita, pentru ca eu sunt pesoana care paraseste "nava" ultima ca sa nu apara mai tarziu regretul ca: "nu am incercat si aia..." - decat sa apara regretul ca nu am incercat mai bine sa apara regretul ca nu am plecat mai devreme!
Uneori intre doua persoane care se despart sunt ani de zile, sunt copii...nu e usor sa renunti pur si simplu - e ca si cum te-ai abandona undeva mult in urma.
Cand pleci simti ca niciodata nu o sa mai fi intreg...ceva din tine a ramas mereu acolo. La mine au ramas anii - cei mai frumosi ani - si regretul ca nereusind sa plec la timp am distrus o prietenie si doua tinereti.
Uneori ma gandesc ca DACA as fi fost mai atenta la ceea ce imi urla sufletul...as fi stiut sa plec la timp, dar nu am fost atenta si nu am stiut sa plec la timp si astfel am ratat sansa de a intra de prima data cu dreptul intr-o casnicie - atat eu cat si el - ne-am ucis niste ani care nu mai pot fi adusi inapoi si din pacate amintirile frumoase sunt atat de putine incat...nici nu mi le amintesc. Pacat... - spun eu - pentru ca daca mi le-as aminti poate ar ramane un zambet si expresia "asa a fost sa fie", iar ce a fost rau s-ar uita...
Din pacate (exemplul meu) nu intotdeauna decizia de a pleca iti apartine doar tie. 
In doi a inceput relatia, in doi este (chiar si cand traiesti o relatie de doi in unul singur...) si eu consider ca tot doi trebuie sa fie si cand se termina.
Uneori sunt atat de multi factori incat...te bulverseaza, te simti ca o pata de spuma de mare aruncata de valuri in dreapta si stanga - nu gasesti nimic de care sa te agati ca sa poti iesi la mal!
Ceea ce eu am invatat insa este ca fiecare ar trebui sa invatam ceva bun dintr-o despartire si chiar daca am ramas cu gustul amar...sa nu-l repetam niciodata si macar (desi nu o doresc nimanui) daca mai e sa fie o despartire...sa stim cand trebuie sa spunem zambind "la revedere si o viata frumoasa".

07 Ianuarie, 2008, 07:30:39 p.m.
Răspuns #17

Emma

of...este asa de greu...inteleg perfect ce ai spus mai sus...eu trec printr-o perioada in care sunt foarte confuza... si nu prea am pe nimeni aproape care sa ma indrume...cred ca pana la urma tot mie imi revine sarcina de a lua o decizie...dar asta este foarte dureros pentru mine si mi-e teama de ce va urma. Ca sa intelegeti despre ce vorbesc: ma aflu intr-o relatie de 5 ani (din clasa a 10-a)...ne cunoasm de o viata...este un baiat extraordinar insa pe mine nu m-a multumit niciodata relatia cu el. Relatia noastra a inceput intr-un moment in care eu ramaneam singura, cand familia mea a plecat departe iar eu m-am afundat in bratele lui pentru ca eram inca un copil care avea nevoie de protectie si caldura sufleteasca. Noi suntem de-o seama...amandoi la prima relatie..El ma iubeste enorm, este un baiat foarte profund si mi-a oferit toata caldura, dragostea si respectul pe care orice femeie si le doreste...insa din pacate simt ca asta nu e totul ...sunt cateva aspecte care ma nemultumesc si cand le pun in balanta... :-\ ce sa aleg nu stiu...eu sunt o persoana rationala si imi place sa judec situatia cu mintea..si atunci incerc sa ma conving sa ma multumesc cu ceea ce am...ca poate aici e cheia:

esti fericit atunci cand iti doresti ceea ce ai, nu ...   atunci cand ai ceea ce iti doresti
Si atunci totul tine de mine nu? Despartirea este foarte grea atunci cand in spate este o relatie frumoasa, cand stii ca celalalt te iubeste f mult..si speranta exista acolo..pentru ca el cunoaste ceea ce eu simt si mi-a promis ca se va schimba ceva intre noi...dar nu stim cand...e f greu... :'(
Strong people don't put others down...
They lift them up..
(Michael P. Watson)

07 Ianuarie, 2008, 07:47:05 p.m.
Răspuns #18

Lorelei

Spune-ne mai multe, ce nu merge, ce ti-ai dori si nu ai... si poate te ajutam macar cu un sfat sau cu o vorba calda, sau cu un umar pe care sa te sprijini cand ti-e greu.
Amintirile au un singur cusur: ne viziteaza in fiecare zi.

08 Ianuarie, 2008, 06:00:07 p.m.
Răspuns #19

Emma

eu sunt o persoana foarte sociabila...el..nu prea...el comunica foarte bine cu mine..dar cu ceilalti e cam greu. Din acest motiv nu avem prieteni comuni si nu prea ne distram...asta este ceea ce lipseste din relatia noastra si pune totul in pericol.Timpul nostru se rezuma la facultate-casa...invatat...gatit..poate un film la PC...iar nici mie nu-mi place sa initiez prietenii intre el si alte cunostinte d-ale mele ptr ca nu stiu la ce sa ma astept din partea lui.

Si atunci...cand stii care este momentul potrivit ptr o ruptura? oare este corect sa pun in balanta o bila neagra contra 10 albe..?

Strong people don't put others down...
They lift them up..
(Michael P. Watson)