Nu credeam ca o sa am ocazia sa discut pe tema asta tocmai aici..dar iata ca m-am inselat...
Am stat asa putin deoparte ca sa observ reactia voastra ca sa pot sa sa cuprind in raspunsul meu cat mai multe argumente.
Trebuie sa fiu sincera si sa spun din capul locului ca imi plac manele si ca nu mi-e rusine de asta chiar deloc.De fapt manelistii ar trebui sa se bucure ca au printre ei un reprezentant ca mine care poate sa le apere cauza la fel de bne cum o exceptie intareste regula...in fine...iar mi-am uitat modestia pe-acasa.
Se zice...si pe buna dreptate ...ca unee manele contin texte vulgare..ok...perfect de acord.Dar as vreasa imi zica si mie cineva cu ce e mai vulgara expresia : "fa-o ..fa-o 69" decat :" voulez vous coucher avec moi?" .asta ca sa nu dau exemplele cele mai piaperate

Si apoi se vorbeste despre greselile gramaticale,de exprimare cu care sa nu credeti vreo clipa ca as fi de acord pentru ca sincer vorbind mie personal imi provoaca greata.....dar...nu toate manelele contin astfel de greseli si mai stim si ca nu exista padure fara uscaturi.Corect?Si apoi, dragii mei, de ce tineti mereu sa va legati doar in cazul asta de aceste greseli cand am putea la fel de bine sa aplicam urmatorul proverb: vezi paiul din ochiul altuia si nu vezi barna din ochiul tau.HAi sa "rasfoim "fiecare doar cateva pagini ale acestui site .....si sa vedem ca tocmai acestia care se cred a fi culti...fac greseli gramaticale mai ceva decat cei care n-au prea strigat prezent de prea multe ori in viata lor.
Iar chestia aceea cu "nu e petrecere fara manele"..oricat ar deranja....e din ce in ce mai adevarata...pt ca eu personal am fost la o nunta de rockeri convinsi,am mers pe motociclete...etc...dar pana la urma am fost tare surprinsa sa-i vad scuturandu-si pletele pe ritmuri orientale...respectiv lanturile..si alte chestii specifice

Exista un lucru care ma deranjeaza relativ tare,si anume faptul ca pe prigramele de muzica nu se difuzeaza,decat extrem de rar,manele.Se spune ca ceilalti nu suporta genul asta de muzica..etc.Dar oare eu,manelista fiind,trebuie sa suport metal,sau rock,sau house?Iubitorii acestor genuri vor spune:Clara draga n-ai decat sa inchizi televizorul sau sa schimbi canalul! Bine bine..dar atunci n-as putea eu sa le recomand acelasi lucru?
Ar fi multe de spus pe tema asta dar pt moment ma voi limita la atat.Tin sa mai spun ca manele nu reprezinta singurul gen de muzica pe care-l ascult si ca de obicei depinde de starea de spirit pe care o am sau de activitatea pe care o prestez in momentul in care ascult muzica...pt ca cu siguranta n-as putea sa ma relaxez daca in urechi imi urla Guta: Sunt smecher nr 1...la fel cum nu mi-as putea ridica niciodata moralul ascultand indemnul lui HIM : "Join me in death"...sau ma insel?
In fine....concluzia este ca democratie fiind putem face orice...daca nu uitam ce inseamna de fapt democratie....poti face orice atata timp cat nu-i deranjezi pe altii....Si mai cred ca ar trebui sa fin mai putin radicali sau rautaciosi si sa incercam sa ne intelegm reciproc.
Cu drag CLARA