10 Octombrie, 2025, 12:32:09 p.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: Manele, pro sau contra ?  (Citit de 49238 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

11 Octombrie, 2004, 09:53:04 p.m.
Răspuns #30

helpless

???ok......n-am zis nimic nimik!intradevar la o petrecere nu se asc niciodata cu sonorul incet(orice gen de muzik ar fii) dar eu m-am referit k: nu auzi in fiekre zi,in fiekre masina kre trece pe langa tine rock dat la maxim????!!?!?!?sau,da?dak da atunci iarta-ma,nu mai zic nimik!!!! :(

25 Octombrie, 2004, 09:41:04 a.m.
Răspuns #31

arcticwinds

Draga toata lumea genul asta de muzica e de o gramada de vreme chiar daca acum vreo 5-6 ani a iesit pe piatza pana atunci era cam underground ... cine cunostea le baga la chindii petrecerii si alea alea cine nu bafta... nu sunt manelist ... dar tot apreciez muzica buna ... nu toate manelele imi plac sunt doar vreo 3-4 maxim ... sunt defapt rapper/rocker... mai mult rap mainstreem in fine am si eu o intrebare ... daca marele poet Eminescu ar avea in ziua de azi sa zicem 20 de ani cu aptitudinile sale de creatzie a poeziilor ce credetzi ca ar face ...??? oare s-ar chinuiiiiiiii sa devina scriitor ... nu cred asta si in nici un caz nu cred ca ar canta manele ... ar deveni compozer ... intr-un final ar incerca sa cante dar ... depinde de voce si totusi ma uit la bitza din hip hop-ul romanesc si cred ca nu doar vocea te ajuta iti trebuie si nijte cuvinte puse cu suflet pe hartie si bine redate in realitate  .... totusi ... voi ce credetzi daca Eminescu ar fii un tanar cu vitza in fatza in ziua de azi ce ar face ???
hell si paved whit samariteans

16 Noiembrie, 2004, 01:03:55 a.m.
Răspuns #32

bke

Vizitator
manele... da o muzica orientala , nu tocmai respingatoare pentru unii , pentru altii  da si din ce cauza?DIN CAUZA VERSURILOR STUPIDE.Cine poate asculta imbecilitatiile alea de versuri.Numa fete de dau din fund pe manele, dar versurile? accentul tiganesc? eee ...

17 Decembrie, 2004, 09:55:56 a.m.
Răspuns #33

k|ss4u

hmm se pare ca este cel mai gustat gen de muzica la ora actuala in Romania..dar mie sincer nu imi plac manelele.Dar fiecare cu gusturile lui,fiecare asculta shi face ce vrea,ca doar suntem intr`o tara libera (clopotei)
just a kiss

18 Decembrie, 2004, 11:39:18 p.m.
Răspuns #34

gyk aKUZATu

eeeeee gusturile nu se discuta!! eu unu nu ascult manele decat atunci cand sunt nevoit, ( discoteca , chefuri, etc) mi se par aiurrea rau de tot
sunt de parere ca muzica Hip-hop ar trebui mult mai mult ascultata deoarece te invata in aceasta lume murdara , ca exista si oameni saraci si mai ales da peste gura multor parlamentari. De multe ori hip-hop-ul ma face sa nu ma simt singur ma face sa cred ca suferinta mea este minuscula .nu vorbesc despre hip-hop-pul comercial care se face doar pentru bani ci despre undergroundul care se face din inima .Manelele sunt doar un mod de afce bani si sunt cantate de multi analfabeti! Incercati sa gasiti VeritaSaga care mi se pare una din foarmatiile cele mai tari sau Add Litera.Iubesc Hip-hop-ul si toata cultura care ma face mult mai fericit

18 Decembrie, 2004, 11:46:44 p.m.
Răspuns #35

bke

Vizitator
daca e sa o luam asa gothic si love metal te invata cateceva, de exemplu formatia Crematory sau Him ... dar..... cel mai bun profesor tu esti si de la tine ai de invatat ,mai ales din greseli

19 Decembrie, 2004, 12:26:42 p.m.
Răspuns #36

Fiul_Ploii

Nu cred ca este important cine canta muzica, fie ea hip-hop, manele, sau alte genuri, la cat de analfabeti sunt sau nu, ci mesajul care il transmite acel gen de muzica.
Ce que vous n’aimez pas, ne le faites pas !

19 Decembrie, 2004, 04:48:02 p.m.
Răspuns #37

CLARA

Nu credeam ca o sa am ocazia sa discut pe tema asta tocmai aici..dar iata ca m-am inselat...
Am stat asa putin deoparte ca sa observ reactia voastra ca sa pot sa sa cuprind in raspunsul meu cat mai multe argumente.
Trebuie sa fiu sincera si sa spun din capul locului ca imi plac manele si ca nu mi-e rusine de asta chiar deloc.De fapt manelistii ar trebui sa se bucure ca au printre ei un reprezentant ca mine care poate sa le apere cauza la fel de bne cum o exceptie intareste regula...in fine...iar mi-am uitat modestia pe-acasa.
Se zice...si pe buna dreptate ...ca unee manele contin texte vulgare..ok...perfect de acord.Dar as vreasa imi zica si mie cineva cu ce e mai vulgara expresia : "fa-o ..fa-o 69"   decat :" voulez vous coucher avec moi?" .asta ca sa nu dau exemplele cele mai piaperate :)
 Si apoi se vorbeste despre greselile gramaticale,de exprimare cu care sa  nu credeti vreo clipa ca as fi de acord pentru ca sincer vorbind mie personal imi provoaca greata.....dar...nu toate manelele contin astfel de greseli si mai stim si ca nu exista padure fara uscaturi.Corect?Si apoi, dragii mei, de ce tineti mereu sa va legati doar in cazul asta de aceste greseli cand am putea la fel de bine sa aplicam urmatorul proverb: vezi paiul din ochiul altuia si nu vezi barna din ochiul tau.HAi sa "rasfoim "fiecare doar cateva pagini ale acestui site .....si sa vedem ca tocmai acestia care se cred a fi culti...fac greseli gramaticale mai ceva decat cei care n-au prea strigat prezent de prea multe ori in viata lor.
Iar chestia aceea cu "nu e petrecere fara manele"..oricat ar deranja....e din ce in ce mai adevarata...pt ca eu personal am fost la o nunta de rockeri convinsi,am mers pe motociclete...etc...dar pana la urma am fost tare surprinsa sa-i vad scuturandu-si pletele pe ritmuri orientale...respectiv lanturile..si alte chestii specifice ;D
Exista un lucru care ma deranjeaza relativ tare,si anume faptul ca pe prigramele de muzica nu se difuzeaza,decat extrem de rar,manele.Se spune ca ceilalti nu suporta genul asta de muzica..etc.Dar oare eu,manelista fiind,trebuie sa suport metal,sau rock,sau house?Iubitorii acestor genuri vor spune:Clara draga n-ai decat sa inchizi televizorul sau sa schimbi canalul! Bine bine..dar atunci n-as putea eu sa le recomand acelasi lucru?
Ar fi multe de spus pe tema asta dar pt moment ma voi limita la atat.Tin sa mai spun ca manele nu reprezinta singurul gen de muzica pe care-l ascult si ca de obicei depinde de starea de spirit pe care o am sau de activitatea pe care o prestez in momentul in care ascult muzica...pt ca cu siguranta n-as putea sa ma relaxez daca in urechi imi urla Guta: Sunt smecher nr 1...la fel cum nu mi-as putea ridica niciodata moralul ascultand indemnul lui HIM : "Join me in death"...sau ma insel?
In fine....concluzia este ca democratie fiind putem face orice...daca nu uitam ce inseamna de fapt democratie....poti face orice atata timp cat nu-i deranjezi pe altii....Si mai cred ca ar trebui sa fin mai putin radicali sau rautaciosi si sa incercam sa ne intelegm reciproc.

Cu drag CLARA
Te iubesc poate...de frica mea de singuratate...

19 Decembrie, 2004, 10:34:54 p.m.
Răspuns #38

Frida

contra!!!!!!!!! manelistii astia apar ca ciupercile dupa ploaie! ii urasc!! ce stiu ei ce e aia o nota muzicala sau au auzit ei de conservator sau chestii de genul asta???

19 Decembrie, 2004, 11:00:44 p.m.
Răspuns #39

|ngerMorT

Manelistii urasc rockerii, rockerii urasc manelistii...E cam aiurea spus...Eu una sunt adepta rockului...nu rockului pra dur...unui rock mai linistit...HIM, Radiohead, Muse, Placebo...nu stiu daca numele acestea va spun ceva tuturor...Nu ascult manele...este alegerea mea...Fiecare asculta ce vrea. Este insa gresit sa punem toti rockerii in aceeasi oala, toti manelistii in aceeasi oala etc. Ascult rock, dar am si prieteni care asculta manele...sunt persoane f. de treaba, cu care am f.multe de discutat, si pe care nu le judec in functie de ceea ce asculta. Cat despre cei ce canta manele...eh...fiecare isi castiga banii cum poate, nu? Din pacate (sau din fericire pentru ei)  manelele sunt f.f.f.profitabile acum...si nu o sa fie niciodata destui "manelari"...Se castiga bani din cantat manele...si atata timp cat se castiga bani din asta, draga Frida, or sa tot apara "ca ciupercile dupa ploaie"...Cat despre conservator...hmmm...ce sa mai zicem de toate formatiile de dance care apar?  Vezi Kiss, vezi Oops etc...
Viata poate fi inteleasa doar privind inapoi...dar trebuie traita privind inainte...

26 Mai, 2005, 10:46:00 p.m.
Răspuns #40

HERRA

Vizitator
Detest manelele!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

26 Mai, 2005, 10:55:17 p.m.
Răspuns #41

dew

Vizitator
Gusturile nu se discuta,gusturile se educa!

27 Mai, 2005, 10:37:20 p.m.
Răspuns #42

un_suflet

:) sunt barbati carora le plac doar femeile blonde cu sanii mari si femei care iubesc doar barbatii inalti cu parul lung... Fiecare din ei macar odata in viata...fac un "compromis" incercand si altceva fie si numai din curiozitate! Inainte de a arunca piatra...incercati macar o data, fie macar din curiozitate sa ascultati... cu sufletul... o manea de suflet :) Exemple...as putea oferi cateva demne de a concura Puterea dragostei cantata de Celine Dion...dar va las pe voi sa...incercati. :)
Priveste ce nu iti place la mine si... spune-mi!... Apoi, priveste in oglinda si... spune-ti!

28 Mai, 2005, 02:32:09 a.m.
Răspuns #43

Mr. Pheonix ...

Pai sa ascult o manea cu sufletul e greu ca nu prea am loc de "sufletelele lor sa mor eu de nu.", dar acum lasand gluma la o parte, consider ca si manelele sunt o forma de exprimare artistica faptul ca nasc astfel de discutii demonstreaza asta, nu stiu voi dar eu la chefuri ma bag la un zorban , la un trec rromii si altele de genu........ atunci nu vad de ce nu as topai si la vaietaturile unuia ca , copilul "magnific" sau "devito" , care desii fara cultura muzicala hai sa recunoastem "mustesc" de talent
Frumusetea lucrurilor exista in sufletul celui care le admira

28 Mai, 2005, 02:42:08 p.m.
Răspuns #44

Guardian|Angel

"stau in pat si CITESC O CARTE......si te strig in noapte...alina,alina,alina-mi inima..."   Ei bine eu am ras de am innebunit cand am auzit versurile astea...daca zicea tiganul ca se uita la un film credeam...dar sa citeasca o carte???
revenind la subiect....fiecare din noi poate gasi ceva frumos in manele....asa cum poate gasi ceva frumos in orice gen de muzica....si..nu mi-a placut exemplul aluzia facuta la eminescu,artcicwinds.....eminescu este si va fi acelasi....acelasi lucru poate il spuneau oamenii der atunci si despre poeziile sale...in plus...nu lega prezentul de trecut...daca nu ma crezi,intreab-o pe hera!
"Femeia domnilor, e singura care conteaza!!"