Si inca ceva!
"Credeti-ma ca am incercat sa las totul la o parte si imi doresc enorm de mult sa ma trezesc intr-o dimineata si sa fiu un alt om. Sa zic ca din clipa aia, nu trebuie sa mai sufar, ci sa traiesc altfel..."
Daca insinuezi ca doar propunandu-ti sa fi alt om, asta e de ajuns ca sa te si schimbe, atunci... las-o balta! Asa ceva nu exista! Doar ti-am zis: e o chestiune de timp! Timpul rezolva aceasta problema. E adevarat, insa, ca si tu poti accelera sau intarzia totul. Deznodamantul insa va fi acelasi! Din pacate nu cel pe care ti-l doresti tu cel mai mult. Dar vei trai! Mult si bine! Nu-ti cer decat sa ma crezi!
Si fiindca insisti mult... o sa-ti spun ca am trait asta pe pielea mea! Iata, pe scurt datele problemei:
Tipul relatiei: dragoste mare (cu de toate).
Durata: aprox 2 ani.
Planuri de viitor: casatorie.
Copii din aceasta relatie: Doamne fereste!
Locul evenimentelor: facultate, dar mai mult in camera ei din camin. A noastra, de fapt, pana la urma, si a altor vreo 4-6 "tovarasi de suferinta".(numarul varia, ca, deh!, se mai si cearta lumea).
Locul de munca: aceeasi grupa. Colegi, adica.
Motivul ''problemei'': decizia mea de a merge pe un anumit drum. De fapt, decizia ei de a nu veni cu mine! (incapatanata)
Consecinta1(o luna): sut in fund(ea)(mie), despartire, lacrimi, jale, bocet, lasat mai moale, negociere, nou acord, impacare, incalcarea acordului(ea), sut in fund(mie)(eu!), inima rea, jale, bocet, interventii negociatori (oameni de bine), ea - neclintita! eu - ca ea!, reprosuri(ea)(mie!), reprosuri(eu)(dar tot mie!), reprosuri negociatori(mie, cui altcuiva!), lacrimi, dor, ganduri negre, ''Sa cedez eu? A suta oara tot eu?''(eu), ramanere pe pozitie, dusuri reci... In plus: pentru mine - cautarea unei camere in camin; pentru ea - cautarea unui coleg de camera. Eu gasesc primul! Ea a doua, dar destul de repede.
Consecinta2(trei luni): nopti fierbinti(ea), nopti si mai fierbinti(el), nopti albe(eu); intalniri la scoala(zilnic)(toti trei), intalniri la masa(eu)(cu ei doi), intalniri pe scari, in campus, prin camin; pupaturi(n-ai sa vezi!)(poate intre ei), ignorarea mea(ea), priviri manioase(el)(mie)(...deja dormisera impreuna!), privire in pamant, vinovata(eu), fumat(ea)(de cand astepta!), culcat seara impreuna(ei), culcat singur(eu), adormit spre dimineata(toti trei); trei luni la fel(pentru mine)(ei... mai schimbau!)(banuiesc), sculat soare, senin(ei), sculat bine-merci(eu)(nu pot sa cred!), culcat din nou(eu), trezit fericit(eu)(mai, sa fie!), ei... (dar, deja, cui ii mai pasa!).
Consecinta3(forever): casatorie(ei), a doua tinerete(eu)(doar aveam 21 de ani), prietenii, proiecte, actiune(eu), doi ani nici o relatie(eu), ''hopa, iata o fata interesanta!''(nu pot fi eu!)(e ea), zice ''da!''(ea), eu... intrebasem, casatorie, petrecere, prima noapte(dupa doi ani nu mai dorm singur)(nici nu prea dorm, de fapt), artificii, activitati zilnice, artificii, greturi(ea), adio artificii, suntem trei, depresie postnatala(ea), ''armonie pe trei voci'', bebelus plangacios, nopti albe, adio artificii, bebelusul creste, incepe sa doarma linistit, artificii din nou, tineri si... inconstienti(noi), tot artificii, greturi!, Buf!, sfarsitul lumii, ba nu! iata ca supravietuim, suntem patru, bebelusa e cuminte, doarme, nopti frumoase(pentru toti), bine, recunosc: artificii; tineri dar cu mintea la cap acum(noi), .... samd. Cat despre EI (ceilalti), le doresc numai bine, dar de mult nu ma mai preocupa viata lor. Eu o am acum pe a mea!
Cam asa sta treaba! Daca, cel putin, am reusit sa te fac sa zambesti, e semn de vindecare! Daca nu, nici nu vreau sa ma gandesc ce se-ntampla! O sa-ntorc foaia si o sa-mi propun sa te fac sa... plangi! Dar nu de situatia ta ci de necazurile si tragediile altora. Asta ca sa uiti de tine! Dar asculta sfatul meu: mai bine zambesti acum! Crede-ma!