05 Noiembrie, 2025, 10:01:41 p.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: Un motto, un verset, o povestioara...pe zi  (Citit de 26671 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

08 Septembrie, 2004, 08:18:23 p.m.
Citit de 26671 ori

DIANA

Vizitator
Nu vreau sa treaca nici o zi in care sa nu simt ca am invatat ceva. Si in goana asta nebuna pentru invataturi, am gasit o serie de lucruri pe care tare mi-ar place sa vi le impartasec. De aceea, deschid acest topic unde voi posta zilnic, asa cum spune si subiectul, un motto, un verset, o povestioara. Sper sa va placa! Va astept reactiile si comentariile!

Motto: "Bucuria se inmulteste cand e impartita" - autor necunoscut
Verset: "Va veti intrista, dar intristarea voastra se va preface in bucurie" - Ioan 16:20
Povestioara: Intr-o buna zi, o cearta  grozava s-a iscat intre ratustele de la ferma. Prin urmare, fiecare s-a dus in balta ei pentru a se balaci in ceea ce i se parea a fi singurul ocean. Adevarul e ca erau cam triste, asa despartite unele de altele. Dar nu s-ar fi invoit in ruptul capului sa iasa din balta pentru a le intalni pe celelalte. Pana intr-o zi cand a inceput sa ploua. Si a plouat, a tot plouat pana n-a mai fost decat un lac mare unde ratustele, in sfarsit laolalta, s-au balacit stropind de jur imprejur, bucuroase ca sunt iar impreuna. Sa fie oare nevoie sa astept si astazi potopul pentru ca orgoliul sa fie depasit si sa inceteze animozitatile?
« Ultima Modificare: 10 Septembrie, 2004, 02:08:34 a.m. de DIANA »

09 Septembrie, 2004, 12:44:36 a.m.
Răspuns #1

DIANA

Vizitator
Motto: "Fixeaza-ti inima sa bata dupa ritmul cerului!'
Verset:"In bunatatea Ta Tu ne asculti prin minuni, Dumnezeul mantuirii noastre, nadejdea tuturor marginilor indepartate ale pamantului si marii!" - Psalmi 65:5
Povestioara: In turnul Primariei din Copenhaga exista cel mai complicat orologiu din lume. Au fost necesari patruzeci de ani ca sa fie construit, la un cost de peste un milion de dolari. Ceasul are zece cadrane, 15000 de piese si o acuratete de doua cincimi de secunda la trei sute de ani. Ceasul arata timpul zilei, zilele saptamanii, lunile anului, miscarea planetelor pentru 2500 de ani. Unele piese ale ceasului nu se vor pune in miscare decat dupa ce vor trece douazeci si cinci de secole. Multi raman cu gura cascata in fata unei opere ca aceasta. E un ceas complicat si cu o acuratete impresionanta dar nu se poate compara cu ceea ce a creat Dumnezeu. Toate functioneaza intr-o ordine perfecta de atata timp si chiar si cel mai bun ceas trebuie sa fie fixat dupa ordinea universului. Ar fi o nebunie sa vrei sa gasesti pe altcineva mai demn de incredere.
« Ultima Modificare: 13 Septembrie, 2004, 05:37:11 a.m. de DIANA »

10 Septembrie, 2004, 12:00:46 a.m.
Răspuns #2

DIANA

Vizitator
Motto: Lumea incoroneaza succesele, dar Dumnezeu incoroneaza credinciosia’ – autor necunoscut
Verset: “…Sa nu va ganditi mai dinainte ce veti raspunde, caci va voi da intelepciune…” – Luca 21:14.15
Indemnuri: Oamenii pot fi irationali si egoisti. Iubeste-i oricum!
Daca faci binele, unii te vor acuza de motive egoiste. Fa binele oricum!
 Daca vei izbuti in ceea ce vei face, vei castiga prieteni falsi si dusmani adevarati. Oricum, fa totul ca sa izbutesti!
Binele pe care il faci astazi s-ar putea sa fie uitat maine. Fa binele oricum!
Cinstea si sinceritatea te pot face vulnerabil. Fii cinstit oricum!
Ceea ce iti ia ani ca sa construiesti, poate fi daramat intr-o noapte. Zideste, totusi!
Pacatosii nu vor dori intotdeauna sa auda Evanghelia. Oricum, tu marturiseste cu dragoste!
« Ultima Modificare: 10 Septembrie, 2004, 02:13:25 a.m. de DIANA »

10 Septembrie, 2004, 07:07:22 a.m.
Răspuns #3

DIANA

Vizitator
Voi continua sa scriu in fiecare zi cate un astfel de mesaj. Sper ca nu o fac degeaba! Dar astept o confirmare din partea voastra. Si ca sa va fie mai usor, va intreb simplu: va place? Da sau nu?

10 Septembrie, 2004, 01:46:05 p.m.
Răspuns #4

Lord_Saladin

Vizitator
 Mie unul, imi place... sunt sfaturi intelepte.  :)

10 Septembrie, 2004, 02:17:34 p.m.
Răspuns #5

minerva

Vizitator
Se chema ca doi cititori ai sigur. :)
Iubeste-i oricum!

10 Septembrie, 2004, 02:43:58 p.m.
Răspuns #6

viulian

Administrator
Da, mie imi place :)

Pot sa contribui si eu cu citate ?

10 Septembrie, 2004, 02:45:25 p.m.
Răspuns #7

jucatorul

Nu e doi ... fara trei! :)
Scrie oricum! :)

Jucatorul
I like your Christ, I do not like your Christians. Your Christians are so unlike your Christ -  Mohandas Gandhi

"A Great Go Player is one who always demonstrates humbleness, respect and gratefullness towards his or her opponent, even when his or her opponent shows none of these values in return".

10 Septembrie, 2004, 06:21:06 p.m.
Răspuns #8

DIANA

Vizitator
Merciiiiii! ;)Sigur ca puteti scrie si voi! Nu am vrut nici o clipa sa monopolizez topicul asta! Va astept cu drag sa scrieti...cat de mult! Si... va iubesc! ;)
« Ultima Modificare: 10 Septembrie, 2004, 09:14:53 p.m. de DIANA »

10 Septembrie, 2004, 10:48:38 p.m.
Răspuns #9

DIANA

Vizitator
Motto: Din doua rele nu alege nici una!” – Charles Spurgeon
Verset: “Multa pace au cei ce iubesc Legea Ta, si nu li se intampla nici o nenorocire!” – Psalmi 119;165
Povestioara: Vulpea si cerbul insetase. Cu indemanare au sarit amandoi intr-o fantana adanca. Dupa ce au baut, cerbul intreba: “Cum te-ai gandit sa iesi de aici, cumatra?” “Ei bine, zise vulpea, planul este urmatorul: tu fiind destul de inalt vei sta drept iar eu ma voi catara pe tine si de la coarnele tale pana afara nu mai am decat o saritura.” Zis si facut. Peste cateva clipa, vulpea era afara. Dar din fantana cerbul striga disperat:”Bine, bine, dar eu cum ies?” “Asculta-ma cerbule, eu inainte sa ma arunc in fantana mi-am facut planul cum sa ies. Tu de ce te-ai aruncat fara sa te gandesti cum vei iesi? Ca daca tu nu te aruncai, atunci si planul meu cadea si nici eu nu ma mai aruncam…”

11 Septembrie, 2004, 10:41:40 p.m.
Răspuns #10

DIANA

Vizitator
Motto: Zburand in sus, te faci nevazut. Dar vezi! - Nicolae Iorga
Verset: "Preaiubitilor, duceti pana la capat mantuirea voastra, nu numai cand sunt Eu de fata, ci cu mult mai mult acum, in lipsa Mea" - Ep. Ap. Pavel catre Filipeni 2:12
Povestioara: Sss! Nu te vede nimeni. Poti fi bun, poti sa vorbesti frumos, sa zambesti,(hei! nu neaparat in fata oglinzii!). Ai putea sa te rogi. Oricum, nu te vede nimeni. Ce-ar fi sa uzi florile sau sa faci orice altceva pentru care de regula astepti aplauze?

Tot nu te vede nimeni. E sansa ta.

12 Septembrie, 2004, 12:19:02 a.m.
Răspuns #11

minerva

Vizitator
Uite chiar m-a impresionat povestioara. Citesc mereu aceasta rubrica cu placere dar acum am tresarit... altfel.
Multumesc!

13 Septembrie, 2004, 12:09:51 a.m.
Răspuns #12

DIANA

Vizitator
Motto: "Dispozitia buna se aude de dimineata" - Autor necunoscut
Verset: "Dar eu voi canta puterea Ta; disdedimineata, voi lauda bunatatea Ta. Caci tu esti un turn de scapare pentru mine..." - Psalmi 59:16
Povestioara: A trecut de mult perioada in care ai fost indragostit/a lulea? iti mai aduci aminte care era primul gand ce-ti venea in minte atunci cand te trezeai? Poate ca tocmai plecasei din lumea visurilor tale. Poate ca ai incercat sa mai adormi ca sa reinnozi filmul. Cosbuc descria zbuciumul mamei care il astepta sa se intoarca de pe front astfel: "Si-adormi tarziu cu mine-n gand/ Ca sa visezi de mine". Un cantec american spune cam asa:" Cand esti indragostit, toata lumea stie; Cumva tot te dai de gol, pentru ca e in tot ce faci si oriunde te-ai duce." Daca primul tau gand se indreapta spre Cer, esti indragostit. Nu-ti fie frica sa te dai de gol, pentru ca e foarte bine asa, si lasa-ti inima sa cante!

13 Septembrie, 2004, 11:58:23 p.m.
Răspuns #13

DIANA

Vizitator
Motto: "dupa nasterea din nou, un om experimenteaza pacea, dar este o pace militanta, o pace mentinuta pe picior de razboi" - Oswald Chambers
Verset: "Va las pacea. Va dau pacea Mea. Nu v-o dau cum o da lumea. Sa nu vi se tulbure inima, nici sa nu se inspaimante." - Ioan 14:27
Povestioara: "...atunci este armonie si pace... cand ruginesc sabiile...cand ruginesc sabiile si stralucesc sapele, cand se golesc temnitele si se umplu hambarele, cand treptele templelor se tocesc sub pasii credinciosilor...cand creste iarba in curtile tribunalelor, cand medicii merg pe jos iar brutarii calare si sunt multi copii inseamna ca imparatia este bine carmuita." - din literatura chineza

15 Septembrie, 2004, 12:04:15 a.m.
Răspuns #14

DIANA

Vizitator
Azi
Motto: Da-i totul lui Isus, caci El a dat totul pentru tine!
Verset: "Caci nu voi M-ati ales pe Mine, ci Eu v-am ales pe voi..." - Ioan 15:16
Povestioara: Ati auzit vreodata de lampa lui diogene? Acest filozof grrec predica valoarea muncii, egalitatea, simplitatea, adevarata noblete si bunul simt. Unul din obiceiurile lui ciudate era acela de a umbla in plina zi prin Atena cu o lampa aprinsa in maini. Parea de-a dreptul deplasat. Intr-o zi, cineva l-a intrebat: "Invatatorule, de ce umbli cu lampa aprinsa in plina zi?"Raspunsul a fost:" Caut un om!". Cam asa cauta si Dumnezeu pe om. Si unul dintre cei cautati esti tu!