10 Octombrie, 2025, 12:04:13 a.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: Varful cu Dor - Hanul Viilor  (Citit de 730955 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

01 Februarie, 2008, 02:04:33 p.m.
Răspuns #2175

Lady Allia

dar ce vad eu oare?
unde mi-e hangita?
unde-mi sunt inorogii ce-mi stateau atarnati de fiecare pleoapa sarutandu-mi visele?
unde-mi este trubadurul drag?
unde-mi sunt domnitele cu gene intoarse catre visare si inimi pline de frumusete?
unde-mi sunt domnisorii cu clini frumosi la suflet numai buni de iubit si dansat?
unde-mi sunt caii naravasi care se hranesc cu carbunii incinsi de inimile noastre si zboara peste mari si tari de poveste sa ne culeaga "pantoful hangitei"?
unde...sunteti? e mare liniste peste tot. sau oare doar am adormit si e un vis alb?

01 Februarie, 2008, 11:54:26 p.m.
Răspuns #2176

Semiramis

Global Moderator
e iarnă iar, potecile sunt ninse. doar fumul ce iese prin hornul mare de la han mai este călăuză drumeţilor. mai trec şi eu, când şi când, căutând câte un licăr de poveste. râul a îngheţat şi el la maluri, iar căprioarele nu se mai adapă. aşteaptă primăvara.
Whatever happens, happens for a reason!
Orice se intampla, se intampla cu un scop!

02 Februarie, 2008, 08:06:12 a.m.
Răspuns #2177

Lady Allia

primăvara..., da. nu ştiu de ce domniţă, dar azi o simt departe. liliacul pare îngheţat, iar eu vreau doar să îi simt mireasma. azi mi-s îngheţate mie visele...poate. azi nu sunt elf...sunt doar o femeie şi nu mai simt. nu mai simt nimic.
fumul îl văd şi eu alunecând spre cer...ca o adiere, ca o chemare. în luciul gheţii pluteşte luna...e aşa de aproape! aşa de aproape..., dar e reflecţia ei doar...
camera mi-e mai goală ca niciodată..., dar mă bucur să te găsesc măcar pe tine aici...Semi dragă...

15 Februarie, 2008, 10:01:44 p.m.
Răspuns #2178

Minerva

Seara bunaaa! Ma bucur c-ati trecut pe aici, domnitelor. Dar de ce melancolice? E lasa ca o sa treaca. Soptea o reginuta subtirica si vorbareata ca afara se joaca fulgii in parul indragostitilor, iar de se intampla cumva sa nu fie trecatorul indragostit spiridusii ii gadila nasucul si obrajorii pana zambeste si-i fuge mintea la copilarie. Si nu e primavara, aveti dreptate. E iarna alba si frumoasa. Cat despre surata ei de-o asteptati... vine ea cu tot alaiul ei de culoare, viata si parfum (doar ca nu i-a sosit sorocul). Zambiti si va bucurati! Hanul e frumos mai ales cand se aude focul trosnind, miroase a paine coapta si a vin fiert cu scortisoara ;)

16 Februarie, 2008, 03:51:58 p.m.
Răspuns #2179

Semiramis

Global Moderator
i-ote! apăru hangiţa, în rochiţă de primăvară.
treci la făcut turtă dulce mai bine, că mi-e poftă. între timp, eu scot aşternuturile la geruit.
hai hangiţă, ce faci? zici că la tine-i primăvară? vino la noi la bulgăreală.
cu toate că, astăzi e soare, iar zăpadă mai găseşti doar pe case... ;)

16 Februarie, 2008, 05:14:13 p.m.
Răspuns #2180

Minerva

Hai reginuta, c-am scos omuletii si stelutele de turta dulce din cuptor! Am adus si tarta cu afine si sirop de mugur de pin. Ne-om indulci pana vin oaspetii.
Catre amurg e rost de pastrama, friptura pe jar si cartofi la cuptor. Am pus si niscai pui si peste la jar. Miroase toata camara a mirodenii iar la jar afara...

17 Martie, 2008, 11:02:19 p.m.
Răspuns #2181

alexia

Hangitaaaaaa! Unde esti, hangita draga, ca e atat de multa liniste aici incat ma ia somnul?? Ufff, toata lumea e plecata care-incotro si eu sunt iar singura in han.

Frunza verde, frunza lata,
Ce era la han odata!
Trubaduri, hoinari, domnite,
Cu versuri despre zeite,
Cu cantari si cu povesti
Hanule, nu mai traiesti?

Frunza verde de mohor
Dac'ati sti cat mi-e de dor
De povestile de-odat'
Unde, Doamne, ati plecat?
Si hangita, unde esti?
Hai si spune-ne povesti!
"Ceea ce nu ma ucide, ma face mai puternic."

18 Martie, 2008, 10:33:11 p.m.
Răspuns #2182

Semiramis

Global Moderator
mda. mi-e dor de poveşti...

26 Martie, 2008, 09:48:41 p.m.
Răspuns #2183

Minerva

Sunt aici, Domnita Elfa. Prezent iti spun si tie Alexia si tie Semira...
Si mie imi e dor de povesti. Dar mai dor imi este sa aud gandurile celor pe care i-am cunoscut aici. Sa-i simt aproape.
Imi e dor sa aud usa batranului han deschizandu-se si sa vad cum apar in prag fetisoare imbujorate de domnite si domnisori.
Imi e dor sa aprind alte si alte lumanarele de iasomie pentru ca mai e ceva de spus si anterioarele s-au topit parca prea devreme.
Imi e dor sa povestesc...
Apropo: stiti de ce am revenit la han? Pentru ca soarta m-a dus foarte aproape de o stanca-legenda. Si legenda are un nume magic: Loreley ;) Cand am pasit prima data in acel loc m-am gandit la o domnita frumoasa si la cantecul ei de sirena-vrajitoare exact ca al...
E dar iar scriu prea mult. Am vrut doar sa poposesc pret de o cana cu vin. Am aprins focul pentru ca iarna nu vrea sa ne paraseasca si acum... m-oi duce in ale mele. :-*
« Ultima Modificare: 26 Martie, 2008, 10:19:15 p.m. de Minerva »

27 Martie, 2008, 04:08:16 p.m.
Răspuns #2184

charlie

mda. mi-e dor de poveşti...

Eu vreau cafea. Cam un cazan sa fie.  :P

Si... vreau si niste vin daca aveti, stimata Minerva.
« Ultima Modificare: 27 Martie, 2008, 04:15:20 p.m. de charlie »
You believe but what you see
You receive but what you give

27 Martie, 2008, 04:57:39 p.m.
Răspuns #2185

Just

Ziua buna!

Am poposit si eu la han pentru ca poftesc la niste turta dulce langa o cana de vin .Ma asez in gradinita cu flori ,pe banca si astept ,ca Charlie,ca nu ne descurcam in bucataria hangitei ,iar de la beciul cu vin numai ea si Semiramis au cheile.Asa ca...om astepta.

A venit primavara si pe la noi!
And I promise forever ...
"White dove Fly with the wind Take our hope under your wings For the world to know That hope will not die..."

27 Martie, 2008, 05:08:47 p.m.
Răspuns #2186

Minerva

Aveti voi cheile :laugh:
Ia incearca-le, Domnita! Ca-i zisei si reginutei ca doar de la pivnita cu pastrama are chei si de, o fi si un butoi cu vin acolo ca nu ma rabda inima sa va las pe uscat, dar de la pivnita cu vin nu dau cheile niciodata. Si are doua randuri de usi de lemn din cel adevarat sa nu intre musca sa tulbure linistea vinisorului vestit.

E dar poftiti la vin, turta dulce si cafea turceasca. Am si ceva cafea la filtru pentru ai mai slabi de inima ;)

27 Martie, 2008, 09:07:55 p.m.
Răspuns #2187

Semiramis

Global Moderator
nu, nu, cheile de la vin sunt la mine...păi ce? să vă beţiviţi voi aici fără mine? frumos vă şade!!!

27 Martie, 2008, 09:13:26 p.m.
Răspuns #2188

Minerva

Mandruta cu teleguta esti matale sefa dar iote ca eu nu vanz inca hanul (deci nici crama nu o las pe mana 'mneatale)
Mai bine stai oleaca jos ca am adus o cofa de vinisor si placinte din ale cu branza sau mere si zi-ne cum ramane cu pozele alea exotice (le dai au nu?)

27 Martie, 2008, 09:14:45 p.m.
Răspuns #2189

Semiramis

Global Moderator
păi stai să plec, stai să mă întorc. poze. om pune după aia.