10 Octombrie, 2025, 12:13:07 a.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: Ce este in sufletul tau?  (Citit de 39768 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

11 Octombrie, 2004, 04:07:39 p.m.
Citit de 39768 ori

DIANA

Vizitator
Sufletul este ansamblul activitatilor afective, mintale si de vointa ale unei persoane. Este legat de pasiune (Ma iubeste din suflet), de adâncul fiintei ( Îti doresc din tot sufletul), de caracter (Ai un suflet bun) si de omenie (Nu are suflet). În conceptia religioasa este latura spirituala, de esenta vesnica si divina care da valoare si viata omului (si-a dat sufletul).

Alte sensuri sunt mai greu de definit. Sufletul este prezent  în iubire, atasament, intimitate, mila si domina viata spirituala.

In societatea moderna, de supra-consum, o mare parte din tineri sunt preocupati mai mult de a avea decat de a fi;  se poate spune desre ei ca „si-au pierdut sufletul” ?

Intrebare: Ce este in sufletul tau ?

« Ultima Modificare: 11 Octombrie, 2004, 06:17:55 p.m. de DIANA »

11 Octombrie, 2004, 08:34:45 p.m.
Răspuns #1

Lorelei

Uite si tu, cum sa raspunzi la provocarea asta fara sa devii o carte deschisa... :D
Numai in metafore, altfel eu una nu pot.

In sufletul meu sunt carari nebatute de nimeni, sunt munti salbatici si marea amara, sunt campuri nesfarsite de maci rosii si mai ales cuvinte. Sufletul meu se compune din cuvinte: cuvinte sparte, cuvinte inversunate, cuvinte-cochilii culese de copii la tarm de mare intarziata, cuvinte-tristete-ntrebatoare si nedezlegata inca de nici o minte de om, cuvinte lenese, care se rasfata, se harjonesc, se imbie si se-ngana, cuvinte-clepsidra care nu sunt timp decat in cadere. Cuvinte-cetate in care ma retrag ca-ntr-o carapace de testoasa-nteleapta, cuvinte-demon ("nimic din ce-i omenesc nu mi-e strain"), cuvinte-oglinda (de parca m-ar vedea cineva plangand sau inchinandu-ma) si - dincolo de toate - CUVINTE. Ele sunt lada mea veche cu jucarii. Ma-nvelesc in cuvinte si redevin copil. Asta sunt eu, asta-i sufletul meu: cuvinte. Iar in momentul asta: cuvinte catre voi.
« Ultima Modificare: 13 Octombrie, 2004, 08:39:28 a.m. de Lorelei »
Amintirile au un singur cusur: ne viziteaza in fiecare zi.

12 Octombrie, 2004, 01:43:37 p.m.
Răspuns #2

Lory

Eu mi-am pierdut sufletul..
 Nu spun asta ca sa fac impresie, sau pentru ca as fi cine stie ce pesimista "ratacita pe Terra", dar pur si simplu s-a intamplat... Cum? Poate ca nici eu nu mi-am dat seama, cand si cum anume am ajuns asa, dar cert este ca nu mai sunt in stare sa iubesc pe nimeni.. L-am iubit prea tare pe el, cred, si cand l-am pierdut, acum mult timp, am pierdut si partea aceea din mine la care tineam cel mai mult... sufletul..
 S-au intamplat atatea de atunci... Am sperat in continuare o perioada.. Am cunoscut atatia alti baieti,.. barbati.., dar mereu l-am cautat pe el, in fiecare noua persoana care intra in viata mea il caut tot pe el... Instinctiv, fara sa-mi doresc nici o clipa asta, urandu-ma chiar pentru ceea ce fac, pentru ceea ce IMI fac..
 Mi-e atat de dor de ochii lui, de zambetul lui, de felul in care ma imbratisa.., de cum ma simteam alaturi de el.. Si nu pot "sa-i dau drumul"... a ramas mereu agatata de mine amintirea lui si chiar incep sa cred ca a fost dragostea vietii mele, singura dragoste ce mi-a fost atat de usor daruita si la fel de usor pierduta...
 Iarta-ma, iubitule, pentru toate cuvintele pe care nu am apucat sa ti le spun, iarta-ma ca te-am facut sa suferi atat, iarta-ma ca nu am stiut sa te iubesc cum meritai, dar mai ales iarta-ma ca te-am lasat singur..., ca NU AM STIUT sa te iert..

12 Octombrie, 2004, 05:07:30 p.m.
Răspuns #3

Doniacris

Atat de provocatoare este aceasta tema, incat nu ma pot abtine sa nu raspund, astfel ca am sa incep a zugravi in simple versuri ceea ce inunda sufletul meu :

Timpul
rau in meandre
aluneca-n clepsidra
inima-mi vibreaza la rang de albastru
numai pentru tine ... iubire

Da, asa este, sufletul meu e plin de iubire!
Acea iubire cu care bunul Dumnezeu ne-a inzestrat pe toti, acea iubire de aproape, de natura, de culoare, de sunet. Acea iubire care nu are nevoie de definitii, nu are nevoie sa fie strigata in buricul targului si nici nu poate fi inlocuita de nimeni sau nimic.
Acea iubire care te inalta doar prin simplu fapt ca esti binecuvantat a o simti, dar mai ales in a o darui.

Acesta este sufletul meu : I U B I R E  !
Infrant nu esti atunci cand sangeri,
Nici ochii cand in lacrimi ti-s.
Adevaratele infrangeri
Sunt renuntarile la vis ....

17 Octombrie, 2004, 03:35:19 p.m.
Răspuns #4

Lord_Saladin

Vizitator
"Intrebare: Ce este in sufletul tau ?"

Intuneric... suferinta... deznadejde...

02 Noiembrie, 2004, 10:43:21 p.m.
Răspuns #5

helpless

ce este in sufletul meu???
......greu de spus :-\!sunt multe lucruri pe care nu le-ar intelege nimeni...................incertitudine,nesiguranta,
neincredere,slabiciune,durere,si tot ce se poate mai rau.Am avut multa iubire de daruit dar s-a risipit pe un drum prea alunecos pt mine.Acum a mai ramas..........o adiere pe care deseori o simt cum incearca sa ma atinga dar nu reuseste.Daca sufletul meu ar avea chip ar fii plin de cicatrici si rani care nu mai au nici puterea de a sangera.....e pustiu dar nu cred ca intereseaza pe cineva acest lucru......... :'(
« Ultima Modificare: 02 Noiembrie, 2004, 10:47:27 p.m. de DIANA »

02 Noiembrie, 2004, 11:37:20 p.m.
Răspuns #6

cv

Vizitator
Sterge lacrima, helpless. Cum sa nu intereseze? Nu suntem noi perfecti dar zic eu ca totusi suntem impreuna tocmai pentru ca ne intereseaza daca zambeste sau nu cel de langa noi. In sufletul fiecaruia de aici e acel strop de iubire care poate sa aduca zambet si pe fetisoara ta.
Cred ca inca mai are fiecare un plasture mic si miraculos de cedat care sa vindece rana si cicatrice de sufletel ;)
« Ultima Modificare: 02 Noiembrie, 2004, 11:39:24 p.m. de Minerva »

03 Noiembrie, 2004, 12:32:41 a.m.
Răspuns #7

viulian

Administrator
Mi-a placut un citat , odata:

"Singura cale este catre centrul fiintei tale, unde nu vei gasi pe nimeni, ci doar liniste si pace.".

Prefer sa ma uit la asta ca la un ideal.. deocamdata in sufletul meu sunt intrebari, e agitatie, sunt tensiuni, e felul meu de a fi, unele raspunsuri, sensibilitatea, pe scurt, ceea ce ma defineste.

03 Noiembrie, 2004, 12:51:24 a.m.
Răspuns #8

AL`Xandra

Vizitator
De ce bati la usa somnului meu???

Te intorci din luminile prafuite ale unei uitate iubirii si zgudui cu degete reci zabrelele fiintei mele... cu priviri albastre urli sub fereastra asumatei mele nebunii intreaga incrancenare a unui timp de ura si, fir cu fir, darami ultimul vis ce-mi cutreiera pleoapa...
Te intreb de unde vii atat de singur si insingurat...
Si tu-mi raspunzi ca din adancul fiintei mele pustiite de fiinta ta...

As vrea sa tac, dar amintirea ta imi zdreleste pieptul si atunci tangui incetisor risipita melancolie a zilelor seci...
Sa te uit nu stiu, sa te am nu vreau, sa te alung nu pot...
De ce te-ai intors sa-mi spulberi somnul?
Tu nu ma mai iubesti deloc?
E noapte ... si fi-va atat de frig in noaptea asta... fara TINE~!!!
Primeste-ma fara vorbe... iti voi cersi poate un ultim sarut si sti-vei tu ca-mi doresc o iubire de o clipa...
Si-apoi ma vei putea uita linistit...

03 Noiembrie, 2004, 12:56:10 a.m.
Răspuns #9

arcticwinds

AL`Xandra  imi aduci aminte de iubita mea care mai mult ca sigur ca doarme la ora asta... avand in vedere ca avem o pauza de o saptamana agraveaza situatzia ... dar e foarte frumos citatul tau.... peace out!!!
hell si paved whit samariteans

03 Noiembrie, 2004, 01:07:31 a.m.
Răspuns #10

AL`Xandra

Vizitator
Buna ,arcticwinds __multumesc dureros!
Te citez ... "e foarte frumos citatul tau.... "

A ramas__doar un citat frumos...
Pentru ca:  “Atunci cand am intins mana spre NOI, NOI-unul nici macar nu mai era acolo.”

Am fost o data in toate.
Noi.
O data, pe cer, in luna si stele, pictati de dansul fugitiv al visarii...
Am fost mai mult, intr-adevar, mai mult de cat ne-am fi putut imagina vreodata.
Am fost Noi.
Unul singur.
Acum nu am mai ramas nimic din minunea de o data. Absolut nimic !
Dintr-un intreg, nu am ramas decat singura...

03 Noiembrie, 2004, 01:11:51 a.m.
Răspuns #11

arcticwinds

ceea ce scrii mi se pare mult prea cunoscut si cred ca e aproape acel moment din nou si pentru mine .... din pacate .... sper sa nu dar in final vine si exact atunci cand nu te astepti te loveste .... intzeleg durerea ta ... chiar daca nu stau eu sa pun totul in versuri ca tine ... te inteleg.. mult prea bine.. Holla`at`cha ... Peace out!!!
hell si paved whit samariteans

03 Noiembrie, 2004, 01:22:55 a.m.
Răspuns #12

AL`Xandra

Vizitator
Iti multumesc ca ti-ai oprit o clipa privirea spre mine!
Intre ganduri ...iti spun, (fara sa-ti privesc uimirea)... invata sa fii FERICIT.
Noapte Buna~!

14 Noiembrie, 2004, 06:11:45 p.m.
Răspuns #13

Alcor Ulanga

Intrebare: Ce este in sufletul tau ?

Ea. Si nu numai in suflet...

Stinge-mi lumina ochilor: te pot vedea;
acopera-mi urechile: te-aud usor;
fara picioare catre tine pot umbla,
si fara gura pot sa te implor.
Frange-mi in doua bratele, la fel
te va cuprinde inima-mi, in loc;
opreste-mi inima si creierul va bate,
iar de-mi vei azvarli in creier foc,
pe sange te voi duce mai departe.

[Rainer Maria Rilke]

--- The sky is the limit ---

07 Iulie, 2005, 12:19:38 a.m.
Răspuns #14

dew

Vizitator
 In sufletul meu este iubire,multa dragoste...pentru iubitul meu,pentru Dumnezeu ,pentru parintii mei ,pentru familie si pentru oameni.Caut persoane carora sa le ofer un strop din iubirea ce o am in suflet.Exista in sufletelul meu un locsor si pentru voi,exista prietenie pentru voi,dorinta de a va ajuta ,de a va oferi sprijin ,caldura,companie cand va simtiti singuri.
       In sufletul meu este teama uneori:teama pentru ca voi pierde fericirea ce ,cu un pret mult prea scump am obtinut-o...
  In sufletul meu este speranta :speranta ca intr-o zi lumea va fi mai buna.
       In sufletul meu este mila(in clipa de fata ),mila pentru orfani,pentru cei abandonati,pentru cei fara un acoperis deasupra capului,pentru cei ce au pierdut fiinte dragi,pentru animalele sacrificate doar pentru a ne satisface noi anumite pofte... :'( (eu nu mai consum mancare din animale moarte  :( ,veti rade,poate,dar imi pare prea rau ca sa mai pot manca)...
   In sufletul meu vor mai fi multe.(O sa revin cu noutati)
« Ultima Modificare: 07 Iulie, 2005, 12:21:26 a.m. de dew »