05 Noiembrie, 2025, 09:03:29 a.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: Intrebari si raspunsuri.  (Citit de 360464 ori)

0 Membri și 8 Vizitatori vizualizează acest subiect.

22 Aprilie, 2006, 03:18:13 p.m.
Răspuns #330

furia ingerului

Vizitator
de ce eu?
de ce nu putem sa dam unora care merita increderea nostra?:(...

23 Aprilie, 2006, 05:00:28 p.m.
Răspuns #331

sunshine

pentru ca tocmai ei nu vor sa primeasca
 oare sufletul  poate parasi trupul obosit , sa caute singur fericirea?
\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\'\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\

23 Aprilie, 2006, 11:10:03 p.m.
Răspuns #332

desdemona

doar daca vrea
uneori este prea greu...noi de ce suntem firi asa slabe?
Singuratatea te transforma intr-un Cristofor Columb navigand spre continentul propriei inimi.
 Cate catarge nu-ti cresc in sange ,cand de lume te leaga numai marile?pe fiecare clipa m-as imbarca spre apusurile Timpului

23 Aprilie, 2006, 11:27:33 p.m.
Răspuns #333

furia ingerului

Vizitator
pentru ca am fost invatati sa plecam capul si sa alegem linistea in locul APROAPE-imposibilului!
nu voi pune o intrebare, sa o faca urmatorul, voi spune doar atat...IUBIREA e cel mai puternic aliat!

24 Aprilie, 2006, 02:38:12 p.m.
Răspuns #334

Aledronix

As vrea sa vad parerea voastra la o intrebare a carui raspuns lam gasit de mult:
Cum poate un om sa zambeasca mereu indiferent ce se intampla in jurul sau?

24 Aprilie, 2006, 11:03:31 p.m.
Răspuns #335

ONLY DESIRE

sa fie inconstient sau nepasator
de ce unii oameni simt nevoia sa se prefaca,sa incerce sa para altcineva?
"Daca iubesti pe cineva,ii ierti orice greseala;daca esti cu adevarat indragostit crezi ca a gresit din iubire..."

25 Aprilie, 2006, 10:24:38 a.m.
Răspuns #336

desdemona

pentru a nu se simti singuri...pt a se simti siguri pe ei
ai renunta la tine?
Singuratatea te transforma intr-un Cristofor Columb navigand spre continentul propriei inimi.
 Cate catarge nu-ti cresc in sange ,cand de lume te leaga numai marile?pe fiecare clipa m-as imbarca spre apusurile Timpului

25 Aprilie, 2006, 11:31:10 a.m.
Răspuns #337

Lorelei

Topicul asta e unul foarte interesant dupa parerea mea, sau ideea lui initiala a fost buna, insa nu stiu cum s-a ajuns la concluzia (confuzia, as zice) ca trebuie sa raspundem intr-un rand-doua. Propun ca fiecare de acum inainte sa-si elaboreze raspunsul si eventual si intrebarea, daca este cazul. Am sa incep eu:

La mine nu cred ca as renunta niciodata. Dar asta o spun acum, perfect rationala, calculata etc. Exista insa, in perioadele in care sunt indragostita, o nebunie a pierderii in celalalt, a estomparii granitelor si uneori chiar ideea de sacrificiu. Atunci cand iubesti cu adevarat nu eziti sa te sacrifici pentru celalalt, sa renunti deci la tine. Acest "a renunta la tine" insa are o multime de sensuri. Probabil ca intr-un fel sau altul, macar din cand in cand renuntam la noi. Insa in sensul profund, de sacrificiu sau de ababdonare de sine - o facem foarte rar, daca nu niciodata (tine, cred, si de instinctul de supravietuire).

Si acum intrebarea:

Ce te face sa te simti viu (vie)? (in sensul de care mai vorbeam si in alta parte, anume de a simti ca iesi din mediocritatea si caldutul cotidianului care te sufoca?)
Amintirile au un singur cusur: ne viziteaza in fiecare zi.

25 Aprilie, 2006, 02:05:48 p.m.
Răspuns #338

black rose

sunt foarte multe lucruri..depinde de unghiul din care privesti...nu stiu daca am inteles eu bine...insa trebuie sa ne bucuram de viata ca si asa este amara...ma simt vie atunci cand primesc sau cand daruiesc...cand ma trezesc dimineata si soarele imi incalzeste chipul prin fereastra..atunci cand sunt in mijlocul naturii si aud trilurile pasarelelor...sau cand adierea vantului imi mangaie chipul...atunci cand poti fura un zambet unui copilas nai care nici nu te cunoaste si multe altele...sunt foartte multe lucruri...trebuie doar sa acorzi o mai mare importanta la tot ce te inconjoara.(parerea mea)
ce apreciati mai mult intentia sau continutul?
nu dispretui lucrurile mici;o lumanarea poate face oricand ceea ce nu poate face niciodata soarele...sa lumineze..noaptea!

25 Aprilie, 2006, 02:42:57 p.m.
Răspuns #339

desdemona

cred ca apreciez mai mult continutul.Este adevarat...noi tindem sa ne luam dupa prima impresie.Si in acestcontext as spune intentia.Dar nu,...aleg continutul...cu el ramai..si de acum depinde daca stii sa si il pastrezi.
CE lume ai vrea?

25 Aprilie, 2006, 03:01:40 p.m.
Răspuns #340

Lord_Saladin

Vizitator
Citat
CE lume ai vrea?

O lume plina de iubire

25 Aprilie, 2006, 07:05:41 p.m.
Răspuns #341

charlie

si crezi ca vei gasi ?
You believe but what you see
You receive but what you give

25 Aprilie, 2006, 07:23:34 p.m.
Răspuns #342

black rose

depimde cum o vede el.Lumea are mii de fete...depinde ce fata vrei sa vezi.El vede sau vrea sa vada cata iubire exista in lume...e posibil sa gaseasca iubire...depinde daca o si ofera...viata ti-o faci cum vrei tu...tu comanzi viata si nu ea pe tine...vrei iubire-ofera si vei primi.Totul depinde de noi....
iubit(sot) sau familie(parintii)...ce alegeti
nu dispretui lucrurile mici;o lumanarea poate face oricand ceea ce nu poate face niciodata soarele...sa lumineze..noaptea!

26 Aprilie, 2006, 08:20:23 p.m.
Răspuns #343

ONLY DESIRE

o intrebare foarte grea,o intrebare ce de multe ori mi-a trecut prin minte si careia tot de atatea ori i-am gasit acelasi raspuns:parintii! de ce? pentru mine parintii si fratele sunt de neinlocuit,sunt tot ce am mai scump in aceasta lume;sunt singurele persoane ce stiu ca-mi vor mereu binele! parintii se gandesc intai la binele copiilor lor si apoi la al lor(cel putin asa e in cazul meu)!
egoism sau altruism zadarnic?
"Daca iubesti pe cineva,ii ierti orice greseala;daca esti cu adevarat indragostit crezi ca a gresit din iubire..."

01 Mai, 2006, 08:23:05 p.m.
Răspuns #344

desdemona

hmm...cred ca stiu de ce ai pus aceasta intrebare.Este dificil...aici tine de persoana in cauza.Daca este o persoana care este fericita prin fericirea celorlalti alegem altruism...daca este o persoana care isi prefera interesul propriu...de ce nu egoism.
Dar depinde si de la caz la caz...daca multa vreme ai incercat ..te-ai straduit in zadar...si nimic...atunci alegem egoismul...
intr-o lume prea grabita pentru noi...macar noi insine sa avem acest timp rezervat pt noi

de ce doar o zi si nu o viata?