10 Octombrie, 2025, 07:58:17 p.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: Intrebari si raspunsuri.  (Citit de 342384 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

01 Mai, 2006, 08:30:44 p.m.
Răspuns #345

Lorelei

Pentru ca uneori o zi valoreaza cat viata intreaga. Pentru ca fericirea se masoara in clipe, nu in vesnicii. Pentru ca acel "carpe diem" are valoare prin exact ceea ce spune, a trai clipa cu ceea ce ne ofera, cu ceea ce ne promite... Pentru ca oricate cuvinte ne-am spune si oricat de departe ne-ar purta gandul nimic nu se compara cu stransul in brate, pentru ca uneori trebuie sa invatam ca ce avem este pretios, rar, irepetabil. Si acea "zi" in loc de "viata" ne ofera tot atatea raspunsuri.

Pana unde visam si de unde incepe realitatea?
Amintirile au un singur cusur: ne viziteaza in fiecare zi.

02 Mai, 2006, 12:10:12 a.m.
Răspuns #346

crocantzel

Vizitator
Asta tine de fiecare in parte. Fiecare trebuie sa stie cand si cat sa viseze ca sa faca realitatea "traibila"...Visele sunt necesare, dar nu trebuie exagerat...

02 Mai, 2006, 12:26:12 p.m.
Răspuns #347

Maria

Vizitator
   Visam pana acolo unde visul devine realitate, prinde viata. De foarte multe ori visele mele au prins viata,adica au devenit reale. Sunt si vise care nu s-au implinit si nu le port pica.De ce? Poate cineva de acolo de sus ma iubeste si atunci acel vis n-ar fi fost bun pentru viata mea.Nu-s suparata ca el, visul nu s-a implinit.Poate-i multumesc. Ar fi putut sa se transforme intr-o realitate urata.
                    ;) ;) ;) ;)

Credeti ca in tara asta numita Romania se pot aranja lucrurile pentru ca romanii sa traiasca bine?
      raspunsul meu; NU!  categoric NU!
  Am avut ocazia sa vad in ultima vreme cateva anchete in desfasurare.Dragilor am ramas fara cuvinte. Am vazut ca romanii indiferent de starea lor,de inteligenta,intelectualitatea lor sunt capabili de orice marsavie pentru bani,...mai putin munca.Nimic si nimeni nu ne va salva daca nu punem osul la carca, daca nu invatam odata pentru totdeauna ca pentru a avea drepturi trebuie sa avem obligatii. Vedeti dragilor, multi spun ca ce face Dumnezeu pentru mine??/ Eu vin si spun; daca am avea nitica frica de El, poate n-am mai fi atat de marsavi in gandire. Dupa parerea mea, oamenii care stiu sa urasca, sa se razbune, sa se linguseasca sunt capabili de orice marsavie.
       Va dau un sfat fara a mai intra prea mult in detalii oricum pot fi nule pentru multi,...nu mai umblati cu acte in original dupa voi in buzunat sau poseta, nici macar cu buletinul de identitate. Am vazut cazuri greu de imaginat.
      In rest sa auzim de bine :-* ;)

10 Mai, 2006, 07:39:03 p.m.
Răspuns #348

Paul

Cine credeti ca a fost Iisus Hristos?
Iubesc, deci exist.

11 Mai, 2006, 12:51:43 a.m.
Răspuns #349

crocantzel

Vizitator
Foarte buna intrebare...dar care va isca iar controverse...astept sa vad rezultatele...

11 Mai, 2006, 01:07:28 a.m.
Răspuns #350

Iosif

Cine credeti ca a fost Iisus Hristos?

Nevoia noastra! "Daca Dumnezeu n-ar fi existat ar fi fost necesar sa-l inventam" - Einstein

...Nihil sine deo.
Life is short, Break the rules, Forgive quickly, Kiss slowly, Love truly, Laugh uncontrollably, And never regret anything that made you smile.

12 Mai, 2006, 01:06:10 p.m.
Răspuns #351

Aledronix

Cine a fost Isus Hristos nu va pot spune.Ce a fost el este totusi o intrebare la care am raspuns.
Isus a fost o persoana cu o mare iubire pentru oameni.Prin ceea ce a facut si prin felul in care sa sacrificat a fost altruist si plin de compasiune.A fost un om care a reusit sa schimbe lumea si acest lucru in sine este de admirat.
El sta pentru noi ca exemplu a ce am putea deveni daca neam depasi limitele si neam lepada de prejudecati de toate felurile.
"Toate acestea si mai multe veti putea face si voi" a spus el(citat aproximativ) si eu cred ca vom reusi.
Oamenii acelor vremuri lau rastignit din ignoranta si dece?Pentru ca isi spunea fiul lui Dumnezeu?Dar noi nu suntem cu totii fii si fice a tatalui ceresc?Noi provenim din diavol sau nu cumva Dumnezeu insusi nea facut?
El nea aratat ca suntem cu totii asemeni lui cum scrie in Geneza suntem dupa chipul si asemanarea Lui.
Toti suntem speciali,atat doar ca Isus a fost un copil care a invatat direct de la Tata si nu sa limitat la invataturile oamenilor .
(Presupun ca a petrecut multa vreme invatand deoarece nu a inceput sa predice decat la 33 de ani.)
Si daca Isus nu a fost decat o scornire a oamenilor pot spune macar ca a fost o poveste fumoasa a carei invataturi nu ar trebui sa ne lase indiferenti ci ar trebui sa ne faca mai atenti la problemele celor din jurul nostru.

12 Mai, 2006, 01:43:51 p.m.
Răspuns #352

desdemona

offtopic
"dupa chipul si asemanarea Lui" cred ca se refara la faptul ca fiecare persoana in sine este un creator,un creator al propriului univers,al viselor,al iubirii sale.Cred ca aceasta este explicatia pentru sintagma de mai sus.
si intrebare de ce Isus si nu Iisus, Aledronix?
Singuratatea te transforma intr-un Cristofor Columb navigand spre continentul propriei inimi.
 Cate catarge nu-ti cresc in sange ,cand de lume te leaga numai marile?pe fiecare clipa m-as imbarca spre apusurile Timpului

14 Mai, 2006, 01:21:17 p.m.
Răspuns #353

Aledronix

Scuze desdemona promit sa nu mai fac astfel de greseli de ortografie(Isus).
Eu sunt convins ca oamenii pot face mult mai multe decat cred ei ca sunt in stare,cu muult mai mult.
Intro zi poate oamenii o sasi aminteasca de unde au venit si atunci totul va fi bine.(nu ma intrebati ce am vrut sa spun cu asta,cei ce trebuie vor intelege cei,ce nu inteleg nu le venit vremea inca).
Si pentru ca topicul se numeste "Intrebari si raspunsuri" am si eu o intrebare pentru voi:
De ce ne limitam iubirea?
(Voi da mai multe explicatii mai tarziu pentru acum incercati sa raspundeti asa cum credeti voi.)

14 Mai, 2006, 03:47:25 p.m.
Răspuns #354

desdemona

de ce?pentru ca suntem oameni..iar oamenii nu sunt perfecti.sufera de cele mai rele boli..teama,incapacitati cu carul,limitarea,neputinta.Si acestea nu sunt singurile.Daca nu am fi fost niste persoane complexe,am fi fericiti.
daca ai da timpul inapoi,unde te-ai opri?
Singuratatea te transforma intr-un Cristofor Columb navigand spre continentul propriei inimi.
 Cate catarge nu-ti cresc in sange ,cand de lume te leaga numai marile?pe fiecare clipa m-as imbarca spre apusurile Timpului

16 Mai, 2006, 02:18:02 p.m.
Răspuns #355

black rose

nu l-as da pt cam nu regret nimic den ce am facut...desi am suferit mult toate acestea m-au ajutat sa invat...pt ca in viata din greseli inveti....si daca ar fi sa dau timpul inapoi as face aceleasi lucruri ca pana acum....
de unde atata neincredere?de ce nu putem si noi insine si trebie sa imitam?
nu dispretui lucrurile mici;o lumanarea poate face oricand ceea ce nu poate face niciodata soarele...sa lumineze..noaptea!

18 Mai, 2006, 09:51:22 a.m.
Răspuns #356

Paul

Pentru ca uneori imaginea despre noi insine nu se apropie deloc de acel 'raw model' la care poate tindem.
De cate ori puteti ierta o persoana?
Iubesc, deci exist.

19 Mai, 2006, 09:54:56 p.m.
Răspuns #357

desdemona

atat timp cat acel ceva ce va leaga nu se rupe....cand firul s-a rupt,degeaba legi...nodul ramane si este un chin pentru amandoi.
de cate ori puteti iubi?

19 Mai, 2006, 10:15:13 p.m.
Răspuns #358

littlerose

Vizitator
de cate ori mugurii inimii mele vor inflori dupa ce au fost taiati de la radacina de maini ucigase, intentionat sau nu. si sunt singur ca vor inmuguri si inflori. avem un potential enorm, trb\ebuie doar sa il adatam, sa il actualiza, si sa privim in ochi realitatea.
iubesc si voi iubi.
intr-adevar pe parcurs se mai pierde din intensitate, dar se poate recastiga tot pe parcurs. eu am incredere in asta. :P

cine sa faca primul pas pentru a intra intr/o noua relatie? el sau ea? ???

20 Mai, 2006, 12:52:50 p.m.
Răspuns #359

desdemona

daca avem pretentia de a spune ca femeia este egal barbatului,are aceleasi libertati ca el,atunci va trebui sa aiba si aceleasi indatoriri.acest lucru nu este posibil din partea amandurora din mai multe puncte de vedere.Dar cred ca aici ar trebui sa indreptatim si noi barbatii ;D.Cred ca rolul de a face un prim pas poate reveni amandurora in egala masura.Unii babatii sunt la fel de timizi ca unele femei.Asa ca...la atac fetelor! ;Dkidding.Ideea este ca nu ar mai trebui sa ii privim pe barbati ca pe niste indivizi siguri pe ei si gata oricand de cucerire,sunt foarte multi care se intimideaza,sau pur si simplu le este frica de refuz,ca de altfel si noua. :D

ce alegeti intre a munci din placere,dar pe o suma de bani rezonabila,sau multi bani dar munca oribila?(si nu ma refer la un timp de o luna)