05 Noiembrie, 2025, 12:21:57 p.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: VANT LA PUPA - SARUTUL MARILOR  (Citit de 323859 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

10 Martie, 2007, 07:00:54 a.m.
Răspuns #285

catty

Cum am ajuns pe malurile frumoasei insule cum v-ati imprastiat din nou cu toti ;D
Normal ca si eu am plecat la plimbare si de data asta am reusit sa fac rost si de niste poze  ::)
Sper sa va placa

Dar se pare ca nu reusesc sa vi le arat  :'(
« Ultima Modificare: 10 Martie, 2007, 07:14:20 a.m. de catty »

10 Martie, 2007, 10:00:18 a.m.
Răspuns #286

Miss M.

Am sarit in ajutorul lui Catty si am reusit sa developam pozele  ;D ca sa va bucurati si voi de ele !

" Da-mi , Doamne , seninatatea sa accept lucrurile pe care nu le pot schimba , curajul sa schimb ceea ce se poate si intelepciunea sa inteleg diferenta ! "

10 Martie, 2007, 01:17:08 p.m.
Răspuns #287

Semiramis

Global Moderator
Lovegirl, fă-mi şi mie o poză pe scările alea!!!  :)
în lipsa lui escu vă fac eu o salata tzatziki de vă lingeţi pe degete şi nişte chiftele de văcuţă cu măsline... :D
Whatever happens, happens for a reason!
Orice se intampla, se intampla cu un scop!

12 Martie, 2007, 08:34:08 p.m.
Răspuns #288

diana_nistor

Vizitator
Semi...promisiuni...promisiuni... Unde e salata de castraveciori si chiftelutele promise?! Cine mai vine la masa in seara asta pe corabie?  :-\
Sutnem pe o insula superba! Si asta o deduc deocamdata nu doar din pozele postate de Catty si LoveGirl ci si din descrierea lui Semiramis. Maine va voi ruga sa imi fiti ghid pe insula. Si daca ne vom rataci, daca ne vom pierde mintile printre frumusetile de aici... poate se va gasi cineva sa ne salveze...poate ne va face cineva acest bine, sau acest...rau!  ::)
Semi, daca ai nevoie de ajutor la bucatarie, sunt aici. Cheama-ma! As...face o mica precizare: mooor dupa maslinele Kalamata! Oare bucatarul nostru a facut o mica provizie de acest fel?!  ??? :-*

12 Martie, 2007, 08:39:46 p.m.
Răspuns #289

Semiramis

Global Moderator
bucătarul nostru e fugit...cine ştie pe unde...poate la cules măsline  8)
Whatever happens, happens for a reason!
Orice se intampla, se intampla cu un scop!

12 Martie, 2007, 09:33:54 p.m.
Răspuns #290

valentina

Capitane te rog sa ma anunti cand ajungem la tarm.Voi debarca si cred ca am sa ramn pe uscat o vreme.
Iubirea , isi intinde aripa in zborul nesfarsit al timpului !
Eu sunt doar o mica particula dintr-un atom ...
sunt praf de stele in trecerea mea grabita prin lume

12 Martie, 2007, 09:46:51 p.m.
Răspuns #291

diana_nistor

Vizitator
Valyusk, suntem ancorati la insula Creta. Poti sa cobori oricand sa o vizitezi. De plecat...inca nu stiu cand vom pleca. Asta iti poate spune Catty. Eu sper ca vei alege sa continui drumul alaturi de noi, chiar daca acum ti-e sufletul greu de tristete! Dar pana atunci, te invit la o chifteluta cu masline si salata Tzatziki, facute de Semiramis. Hrana pentru trup dar si pentru suflet! :)
Semi, Speram sa se intoarca bucatarul nostru de pe unde o fi umbland, chiar daca gatesti...divin. :) Mi-e dor de cutitele aruncate de el prin bucatarie, dupa oricine a incercat sa se amestece printre condimentele lui! Si mi-e dor de Bruno care a mancat resturile din farfuriile prea pline ale tuturor pasagerilor!  ;D

12 Martie, 2007, 10:09:27 p.m.
Răspuns #292

catty

Deocamndata suntem in minunata insula Creta dupa cum te-a informat si draguta noastra anfitrioana.
De plecat plecam in 2 zile spre un alt loc incantator : Palermo

Aici, pe vasul nostru micut, sunt oameni mici cu suflete mari ce nu cred ca ar dori sa te lasi doborata asa usor de orice vant potrivnic. Stiu de ce esti suparata si cred ca te inteleg...dar uneori poate e bine sa tinem capul sus si sa infruntam orice obstacol. Orgoliile ranite dor intradevar dar curajul si vointa trebuie sa fie mai puternice. Unele persoane trebuiesc ajutate sa ne inteleaga, sa ne accepte, sa ne cunoasca...multi isi fac pareri(gresite sau nu) si au opinii (gresite sau nu) dar totul se poate schimba daca iti doresti asta. O persoana puternica si un suflet mare nu se lasa usor infrante. Lupta pentru ceea ce iti doresti si vei obtine. Dar cu grija si rabdare. Daca vrei sa fi inteleasa..intelege, daca vrei sa fi ajutata...ajuta. Daca renunti nu stiu cine va avea de castigat. A invata din greselile noastre in loc a le ignora e tot un act de vointa si curaj.
Asa ca draga mea...cum ti-am spus...de vrei sa pleci, sa renunti...suntem la tarm...esti in siguranta...dar daca ai curajul sa lupti mai departe alaturi de noi...in doua zile ridicam din nou ancora spre noi provocari...
Deci..ce zici? Renuntam sau luptam?
 :-*

P.S.: minunate chiftelutele semiramis...multumim :-*
« Ultima Modificare: 12 Martie, 2007, 10:15:31 p.m. de catty »

13 Martie, 2007, 07:29:27 p.m.
Răspuns #293

diana_nistor

Vizitator
Dragii mei prieteni, in aceasta seara as vrea sa va spun o poveste. Va invit cu mic, cu mare, in camera copiilor, acolo unde povestile sunt la ele acasa, acolo unde nu ne va fi niciodata rusine sa fim naivi si unde nu va fi niciodata nevoie sa ne ridicam la nu stiu ce nivel, acolo unde veselia e curata iar lacrimile sincere. Am pus perne pe podea. Veniti, dar, in jurul meu si ascultati.
Povestea pe care o voi spune e una trista dar cu final fericit. Poate ati mai auzit-o. E “Povestea ratustii cea urata” .

Primavara asta nu-i decat o copie!
In aceasta dimineata in care primavara mi-a batut la usa casei cu zambetul ei vesnic, ca o revolta impotriva tacerii, o ciocanitoare lovea in rugii de trandafir odata cu revarsatul in cranguri a primei zi cu soare.
Am crezut in primul moment ca Cezara musca din lemnul patutului ei cu dintii pe care-I aseaman cu o turma din Gallaad. Dar nu! Ca si pasarile mama care adastara in cuiburile proaspat asternute in cosuri pentru a scoate pui de aur cu ciocuri ca margeanul, PUIUL meu dormea!
Oare si in acest nou inceput de ciclu cosmic cu accente violente ca al unei somatii, al unui ultimatim, vom fi martorii atenti si emotionati al “incantarii” noastre ultime, cand casatoria Pamantului cu cereasca lumina a lunii este anulata din nou, mirele si mireasa au acte false si calatoresc fara bilet? Aceleasi similitudini?
Straiele noastre nationale si Miorita, Cantarea Cantarilor si Acropole, Homer si mormintele Tebei? Sau acestea se vad doar de aici, din miezul “exilului” cu o amara melancolie ca al nu stiu carei tari rege – Ion –Fara – Tara?
S-a intamplat asa odata, dupa legea vietii si a mortii. La soroace, a iesit un pui cum nici o closca nu a scos: in loc de puful de aur si aripi smaltuite – un pui cu ochii mari si tristi si straiele ca fumul. Toate pasarile priveau uimite spre el, ciocanindu-l prin campuri, prin stufaris, printre nuielele abia inmugurite.
Pe gatul lui ca o coarba sangele curgea ca apa adesea, nu avea prieteni de doruri nicaieri.
Seara, la vremea cand toti ceilalti pui se strangeau sub aripi dorite, calde, mangaieri blande, el, sfielnic venea, ca ceilalti, sa se culce, sa-si aline trupul si sufletul dar nu gasea decat lovituri taioase ce-l izgoneau pribeag spre o cetate de povesti…atipind acolo pe scari. Soptea din cand in cand cu glasul stins ca focul in vatra in amurg: “mamico, de ce nu ma iubesti?”
In zorii altei zi, pui cu gheare rasfirate priveau uimiti la puiul nostru fara fala ce plutea cu o tainica maiestate, parca venita dintr-o alta viata sau din afara vietii lor. In taina lui, prin freamatul de unde si de fior ceresc, căta spre larguri sa-si vindece rana din suflet, printre stelele lui, unde zburau lumini. Acolo, auzea doar el glasuri ce-l chemau, dar dispareau deodata spre rubinul zorilor.
Si iarasi nopti de-nsingurare... ceilalti pui cresteau ca feciorii, starnind lupte si lafairi in soarele cald, pe cand el fara slava si fara prieteni crestea tot mai stingher, mai vanat, mai urat.
Dar odata cu Doamna ce coboara despletita si desculţă prin frunzele incarcate de rugina, se petrecu o minune tainica: penele lui vinete se facura albe iar gatul, ca o harfa taiata din tinuturile lui Apolodor.
Plutind fara a mai privi indarat toata vremea unei nopti, vazu un palid nor de stele calatorind spre zorii eternelor primaveri. Cu un strigat, sfaramand un strop de lacrimi sub pleoape , puiul de lebada,(caci asta era!) desfacandu-si aripile de nuferi, se ridica din ape spre lebedele care-l chemau de zor din stolul de lumina, de la azimut spre zenit. Singur, fara mama si fara mangaieri, strabatea genunea, lasand copia primaverii lui uitată...

Ei, v-a placut? Copilasii, dragalasii de ei, aproape au adormit...  :-* Sa-i lasam in lumea viselor... iar noi, cu pasi mici, abia soptiti, sa ne retragem. Ce ziceti de o salata de fructe? Cu multa frisca si, pentru doritori, ceva lichior? :)
« Ultima Modificare: 13 Martie, 2007, 11:05:19 p.m. de diana_nistor »

16 Martie, 2007, 12:05:57 a.m.
Răspuns #294

Alia

Draga Diana, multumim pentru poveste, eu....stau destul de confortabil pe...pernuta mea si...cred ca voi trage un pui de somn alaturi de cei mici. Sper sa nu sforai si sa-i trezesc. Semi.. te rog sa-mi pastrezi si mie cateva bunatati in bucatarie....peste noapte, cu siguranta ma voi trezi si voi savura cateva din preparatele tale. In bucatarie nu mai intru, escu "face urat" cand ii invadeaza cineva....teritoriul. Cred ca noptile sunt superbe pe malul acesti insule, iar apa...imbietoare.....

17 Martie, 2007, 05:20:05 p.m.
Răspuns #295

diana_nistor

Vizitator
Vaaai! Ce m-am speriat! Ce zgomot puternic! Mi-a stat inima in loc! Ce s-o fi spart la bucatarie?! Ce se aude?! Cu cine se cearta bucatarul nostru?
Escule, cine te supara, mamă? Ai nevoie de ajutor?

17 Martie, 2007, 05:20:49 p.m.
Răspuns #296

Escu

Global Moderator
Bucataresc!!! revin cu meniul  ;D
Let's put a smile on that face!

17 Martie, 2007, 05:21:55 p.m.
Răspuns #297

diana_nistor

Vizitator
Pai siii?! Te certi cu morcovii pe acolo?!  :-\ :P :D :laugh:

Crocantzel, pe unde ai umblat in ultima vreme?
« Ultima Modificare: 17 Martie, 2007, 05:28:45 p.m. de diana_nistor »

17 Martie, 2007, 05:43:56 p.m.
Răspuns #298

Escu

Global Moderator
Ciorba cu perisoare de peste

Zarzavatul si ceapa, rase prin razatoarea cu gauri mari, se calesc 2 min cu 2 linguri de ulei. Apoi totul se stinge cu 11/2 l supa de peste clocotita si se lasa sa fiarba pina cind se pregatesc perisoarele. Pestele, fara oase prea multe, se curata de solzi si de piele si apoi se scoate carnea, trecind cu cutitul de-a lungul coloanei vertebrale de o parte si de alta a acesteia. Carnea, circa 250 g, care rezulta se curata de toate oasele si se trece prin masina de tocat, impreuna cu franzela muiata si bine stoarsa. La tocatura, se adauga o lingurita cu virf de ceapa rasa fin sau taiata marunt, un ou intreg, faina, un virf de cutit de piper, patrunjelul si sarea si se amesteca bine. Oasele de peste, capul si pielea se fierb inainte cu apa care stinge zarzavatul. Cind zarzavatul este bine fiert, se acreste ciorba dupa gust sau cu ce exista la indemina, potrivindu-se gustul cu sare. Din compozitia de perisoare, se ia cu lingurita udata in ciorba o cantitate aproximativ cit o maslina, i se da o forma rotunda in lingurita si i se da drumul in ciorba care clocoteste. Cind toate perisoarele sint gata, se fierb la foc mic circa 15 min.

Pui cu ciuperci in aluat

Puii curatati si spalati se inabusa cu 50 g unt, impreuna cu ceapa intreaga, ciupercile taiate, o cescuta cu apa si sare. Dupa ce s-au fragezit, se scot, se lasa sa se raceasca putin, se curata de piele si oase, cautind a pastra bucatile cit mai intregi (pulpele, pieptul). Se trec printr-o compozitie preparata astfel: 50 g unt topit in cratita se amesteca cu o lingura de faina si se stinge cu zeama in care s-au inabusit puii. Se adauga galbenusurile, sare si piper, dupa gust. Se trec bucatile de pui dezosate prin aceasta compozitie. Se lasa sa se intareasca invelisul. Se trec prin albusurile batute spuma, apoi prin pesmet si se rumenesc in ulei.

Ardei copti cu sos de rosii

Se coc ardeii pe plita. Se curata de pielite si se aseaza intr-un castron sau intr-o cratita. Separat se incinge uleiul, se caleste putin usturoiul peste care se toarna sucul de rosii. Se lasa sa fiarba 15 min. Se potriveste de sare si piper. Daca rosiile sint prea acre, se pune o lingurita de zahar. Sosul se rastoarna fierbinte peste ardei si se acopera cu un capac. Se lasa sa se raceasca apoi se dau la frigider.

Pofta buna...iar ca desert...clatite cu ciocolata...
Let's put a smile on that face!

17 Martie, 2007, 05:50:59 p.m.
Răspuns #299

diana_nistor

Vizitator
Cred ca la ciorba asta o sa se manance mult ardei iute! Avem? De care? Crud sau murat? Eu vreau din cel murat.
Prieteni dragi, nu vi se pare ca mancarea gatita in bucataria corabiei noastre e mai gustoasa decat cea de la oricare din restaurantele incercate? Turcesti, grecesti, dar cand mananci o ciorba romaneasca facuta de Escu... nu-ti mai trebuie nimic! :) Ba da, poate un pahar de bere?