05 Noiembrie, 2025, 02:30:07 p.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: VANT LA PUPA - SARUTUL MARILOR  (Citit de 323992 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

22 Martie, 2007, 11:49:26 a.m.
Răspuns #345

Zantiala

Ah, Catty, iti multumesc din inima !
Accepta aceasta floare cadou din partea mea .

Nu ma supar ca mi-ai citit jurnalul... caci sufletul meu este curat si nutreste gandurile cele mai frumoase fata de voi toti.

Acum, insoteste-ma te rog, in aceasta plimbare cu copii... haide sa le aratam marea... haide sa ii scoatem la plimbare. Iar noi , cei mai mari, sa ne relaxam sufletele privind la unduirea lina a valurilor marii... legandu-ne cugetarile in vorbe alese!
"Dragostea este sentimentul cel mai maret, care face minuni, care faureste oameni noi, creand cele mai mari valori morale"

22 Martie, 2007, 06:13:09 p.m.
Răspuns #346

diana_nistor

Vizitator
Buna seara, dragii mei! Zantiala, ai faţa odihnita! Se pare ca iti prieste pe corabia noastra! Sper ca iti place si cabina in care te-ai "instalat"! Nu pot decat sa ma bucur!
Catty! Ce floare frumoasa ti-ai pus la guler! Aud bine? Se schimba itinerarul? Nici o problema! Pe corabie suntem proprii nostri stapani!
Ati vazut ce frumos se joaca pokemon cu copiii? I-am auzit de dimineata veseli nevoie mare, alergand, ţopaind pe punte iar la amiaz au dormit mai bine de doua ceasuri, asa de obositi erau dupa joaca!
Semiramis si Crocantzel s-au jucat pana spre dimineata in sala de bal. Nu stu ce au facut pe acolo dar i-am auzit razand si chicotind intr-una! Unde sunt acum?
Se apropie ora cinei. ati dori sa mancati ceva in mod special sau lasam meniul la alegerea bucatarului nostru? Marite Zantiala, ce poti sa ne spui despre preferintele tale culinare? Tare as fi curioasa cu ce te-ai desfatat calatorind in toata lumea! :)

22 Martie, 2007, 06:24:55 p.m.
Răspuns #347

pokemon

am revenit si eu!
da diana,este adevarat ca au dormit neintorsi iar eu cot la cot cu ei  :-[
mi am adus aminte cateva joculete din copilaria mea,dar din pacate soriceii sunt prea mici si deocamdata nu inteleg ce vreau eu sa fac cu ei :D
si totusi,dupa ce m am trezit am dat o fuga si le am cumparat niste jucarii.sa avem munitie cat mai multa :D
daca vreti sa va alaturati grupului nastrusnic va asteptam de dimineata la aceeasi ora pe punte:D
acum,e cam frig pentru ei sa stea afara asa ca ne am strans in camera unde gangurim cu totii

Si era un mos
Si-avea un cocos
Ah, ce mai cocos
Cum canta la mos!

Refren:
Ia canta cocosule,
Sari si joaca mosule.
Ia canta cocosule,
Sari si joaca mosule.

Si era o vulpe
Si-a mancat cocosul
Ah ce mai cocos
Cum canta la mos.

Refren

Si era un lup
Si-a mancat pe vulpe,
Vulpea pe cocos
Ah ce mai cocos
Cum canta la mos.

Refren

Si era un par
Si-a omorat pe lup
Si lupul pe vulpe,
Vulpea pe cocos
Ah ce mai cocos
Cum canta la mos.

Refren

Si era un foc
Si a ars pe par
Si parul pe lup
Si lupul pe vulpe,
Vulpea pe cocos
Ah ce mai cocos
Cum canta la mos.

Refren

Si era o ploaie
Si a stins pe foc
Si focul pe par
Si parul pe lup
Si lupul pe vulpe,
Vulpea pe cocos
Ah ce mai cocos
Cum canta la mos.

Refren

Si era un vant
Si a dus pe ploaie
Si ploaia pe foc
Si focul pe par
Si parul pe lup
Si lupul pe vulpe,
Vulpea pe cocos
Ah ce mai cocos
Cum canta la mos.

Refren

Si era un soare
Si a dus pe vant
Si vantul pe ploaie
Si ploaia pe foc
Si focul pe par
Si parul pe lup
Si lupul pe vulpe,
Vulpea pe cocos
Ah ce mai cocos
Cum canta la mos.

sa nu credeti ca numai eu cant aici.nuuuu...mititeii ma acompaniaza si am ramas chiar uimita cand am vazut ca domnisoarele noastre stiu si sa danseze :D

iar in asta seara am ganduri mari....sper numai sa reusesc sa ii convin sa desenam si sa impodobim corabia cu creatiile noastre
ce ziceti?va tenteaza? ;D
Sunt momente in viata cand simti absenta cuiva atat de tare incat ti-ar placea sa-l scoti din vise si sa-l imbratisezi.

22 Martie, 2007, 10:50:23 p.m.
Răspuns #348

crocantzel

Vizitator
Every night in my dreams
I see you. I feel you.
That is how I know you go on.

Far across the distance
And spaces between us
You have come to show you go on.

Near, far, wherever you are
I believe that the heart does go on
Once more you open the door
And you're here in my heart
And my heart will go on and on

Love can touch us one time
And last for a lifetime
And never go till we're one

Love was when I loved you
One true time I hold to
In my life we'll always go on

Near, far, wherever you are
I believe that the heart does go on
Once more you open the door
And you're here in my heart
And my heart will go on and on

There is some love that will not
go away

You're here, there's nothing I fear,
And I know that my heart will go on
We'll stay forever this way
You are safe in my heart
And my heart wïll go on and on

:D

22 Martie, 2007, 11:40:33 p.m.
Răspuns #349

diana_nistor

Vizitator
Bravooooo!!!! Bravooooo!!!!! Bravissimooooo!!!!! Bravo amandoura, si tie, pokemon, ca ii distrezi pe cei mici si au obrajorii rosii de emotie si veselie! :bounce: :ok: :happydance: Bravo si tie, crocantzel ca ai o voce asa placuta! Totusi, n-am inteles de ce ai ales aceasta piesa! Te pandeste teama ca vom avea soarta Titanicului?! :)  Ai incredere in mine? Dar in Catty? ;)

Voi pregati o "sala de expozitie" in care sa fie expuse lucrarile celor mai mici artisti dintre noi. Pokemon, te voi ruga sa fii ghid si sa ni le prezinti pe fiecare in parte.

Dinspre bucatarie vine miros de cacao cu lapte... Mmmmm!... Ce idei bune are bucatarul nostru! Mai vrea cineva?

23 Martie, 2007, 03:34:05 p.m.
Răspuns #350

katya1886

Eu as vrea un desert dar sa fie cel mai delicios din tot ce am mancat pana acum. Ce zici bucatar, te incumeti?
"... un suflet de nomad cu nostalgii sfasietoare, ma incindea dorul de duca, ma infrigura ispita plecarilor spre necunoscut."

23 Martie, 2007, 06:59:28 p.m.
Răspuns #351

pokemon

buna seara
din pacate azi bebeii nu au avut chef de nimic!poate o fost si din cauza vremii...sau poate erau obositi....au fost cuminti foc,dar nu au mai fost deschisi si la joc...

de 1 ora insa....cantam

Un elefant se legana pe o panza de paianjen....
Si pentru ca nu se rupea,a mai venit un elefant...

haideti toti!
sa vedem cat de rezistenta este panza!
Sunt momente in viata cand simti absenta cuiva atat de tare incat ti-ar placea sa-l scoti din vise si sa-l imbratisezi.

23 Martie, 2007, 07:42:42 p.m.
Răspuns #352

diana_nistor

Vizitator
Doi! Doi elefanti se leganau
Pe o panza de paianjen
Si pentru ca nu se rupea
A mai venit un elefant!  :bounce: :rofl:

23 Martie, 2007, 09:28:59 p.m.
Răspuns #353

Zantiala

Doi elefanti, se leganau,
Pe o panza de paianjeni,
Si pentru ca, ea murdarea,
Am luat-o jos cu matura :)
"Dragostea este sentimentul cel mai maret, care face minuni, care faureste oameni noi, creand cele mai mari valori morale"

23 Martie, 2007, 09:49:38 p.m.
Răspuns #354

Escu

Global Moderator
4 elefanti se leganau
Pe o panza de paianjen
Si pentru ca nu se rupea...a (au) mai venit....
Let's put a smile on that face!

24 Martie, 2007, 09:49:27 a.m.
Răspuns #355

pokemon

decat 4 elefanti?
haideti...si restul :D
trebuie sa rupem panza de paianjen :D

24 Martie, 2007, 07:21:40 p.m.
Răspuns #356

pokemon

si pentru ca cei mici au nevoie si de povestioare,am decis sa rasfoiesc niste carticele si sa fac seara mai frumoasa....

Bunicul

Se scutura din salcami o ploaie de miresme.
Bunicul sta pe prispa.
Se gandeste.
La ce se gandeste ? La nimic.
Innumara florile care cad.
Se uita-n fundul gradinii.
Se scarpina-n cap.
Iar innumara florile scuturate de adiere.
Pletele lui albe si crete parca sunt niste ciorchini de flori albe; sprincenele, mustatile, barb...a peste toate au nins anii multi si grei.
Numai ochii bunicului au ramas ca odinioara: blanzi si mangaietori.
Cine tranti poarta ? - Credeam ca s-a umflat vantul... o, bata-va norocul, cocoseii mosului! Un baietan s-o fetita, rosii si bucalai, sarutara manele lui "tata-mosu".
- Tata-mosule, zise fetita, de ce zboara pasarile ? - Finca au aripi, raspunse batranul sorbind-o din ochi.
- Poi, ratele n-au aripi ? de ce nu zboara ? - Zboara, zise baiatul, dar pe jos.
Batranul coprinse intr-o mana pe fata si in cealalta pe baiat.
- O, voinicii mosului!... Si zambi pe sub mustati, si-i privi cu atata dragoste, ca ochii lui era numai lumina si binecuvantare.
- Tata-mosule, da' cocorii un' se duc cand se duc ? - In tara cocorilor.
- In tara cocorilor ? - Da.
- Dar randunelile un'se duc cand se duc ? - In tara randunelilor.
- In tara randunelilor ? - Da.
- Tata-mosule, as vrea sa-mi creasca si mie aripi si sa zbor sus de tot, pana in slava cerului, zise baiatul netezindu-i barba.
- Daca ti-o creste tie aripi, zise fata, mie sa-mi prinzi o presura si un sticlete.
- D...a h...a h...a poi ce fel... si mie ? Fata se intrista.
Batranul o mangaie si zise baiatului: - Bine, sa prinzi si pentru tine, sa prinzi si pentru ea.
- Tie doua si mie dou...a nu e-asa, tata-mosule ? - Fireste, tie doua, lui doua si mie una.
- Vrei si tu, tata-mosule ? intreba baiatul cu mandrie.
- Cum de nu ?! Mie un scatiu.
Ce fericiti sunt! Baiatul incaleca pe un genuchi si fata pe altul.
Bunicul ii joaca.
Copiii bat in palme.
Bunicul le canta "Mai cazace, cazacele, ce cati noaptea prin argele"... O femeie uscativa intra pe poarta cu doua doniti de apa.
Copii tacura din ras si bunicul din cantec.
E muma lor si fata lui.
Cum il vazu, incepu: - I... tata, si d-t...a iar ii razgai... o sa ti sa suie in cap... Bunicul ridica mana in sus, aducand destele ca un preot care binecuvinteaza, si zise prelung: - Lasati pe copii sa vie la mine! - Biiine, tata, biiine... dar stii... o, bata-i focul de copii!... Femeia intra in casa.
- Sa-i bata norocul si sanatatea, sopti mosul ca si cum ar fi mustrat pe cineva, si saruta in crestetul capului si pe unul, si pe altul.
Si iar incepu rasul, si jocul, si cantecul.
Se osteni bunicul.
Statu din joc.
Copiii incepura sa-l mangaie.
Din vorba in vorba, copiii se facura stapani pe obrajii bunicului.
- Partea asta este a mea.
- Si partea asta, a mea! - Mustata asta este a mea.
- Si asta, a mea! La barba se-ncurcara.
Bunicul ii impaca, zicandu-le: - Pe din doua.
Si copii o si daspicara, cam repede, ca batranul stranse din ochi.
- Jumatate mie.
- Si jumatate mie.
Si dupa ce o impartira frateste, incepu lauda.
Baiatul: - Mustata mea e mai lunga.
Fata: - Ba a mea e mai lunga! Si baiatul intinse d-o mustata si fata de alta, ba a lui, ba a ei sa fie mai lunga.
Pe bunic il trecura lacramile, dar tacu si-i impaca zicandu-le: - Amandoua sunt deopotriva.
- S-a mea, s-a ei! - S-a mea, s-a lui! La obraji cearta se aprinse mai tare.
- Partea mea e mai frumoasa.
- Ba a mea, ca e mai alba! Bunicul zambi.
- Ba a mea, ca e mai calda! - Ba a mea, ca e mai dulce! - Ba a mea, ca nu e ca a ta! - Ba a mea, ca are un ochi mai verde! - Ba a mea, ca are un ochi si mai verde! Bunicul abia se tinea de ras.
- Ba a mea! - Ba a mea! Si baiatul, infuriindu-se, trase o palma in partea fetei.
Fata tipa, sari de pe genuchiul batranului, se repezi si trase o palma in partea baiatului.
Baiatul, cu lacramile in ochi, saruta partea lui, si fata, suspinand pe a ei.

24 Martie, 2007, 08:49:39 p.m.
Răspuns #357

Zantiala

Va voi istorisi o poveste, si pentru cei mici, dar si pentru cei mari, o poveste de dragoste. :)

A fost odata, ca niciodata, pe o vale ascunsa in padurile intinse ale tinuturilor rominesti, o fata frumoasa cum nu a mai fost nicaieri pe acest pamant. Si mandra, cu ochii albastri ca cerul, si cu parul catifelat, era draga tuturor voinicilor din sat, atat din pricina frumusetii ei, dar mai ales din pricina sufletului ei mare, plin de voiosie si de ganduri curate.

Dar o mare napasta se abatu asupra satului ei, cand o ostire a unui print de la Miazazi navali in tot tinutul, semanand jale si suspin in sufletele oamenilor. Barbatii si femeile, copii, batranii, au fost inrobiti, iar avutiile lor luate de cotropitorii cei lacomi, numai ea putand sa fuga, la adapostul noptii, in codrii adanci, unde isi gasi adapostul pe un munte inalt, la marginea unei cumplite prapastii.

Iata insa ca printul de la miazazi, auzi, de la ostenii lui, vorbindu-se despre aceasta frumoasa fata... si inima i se bucura tare mult, caci in toata lumea cautase el o femeie care sa ii inveseleasca sufletul trist si mohorat. Se gandi ce se gandi, si dete porunca la ostasii sai sa rascoleasca fiecare colt de padure, fiecare vale, fiecare munte si fiecare deal in cautarea ei... caci cei ce o vor gasi, mult aur vor primi !

Si o cautara si o cautara, patru zile si patru nopti dar nu o putura gasi nicaieri. Au intrebat pe batranul codru, de nu cumva el a ascuns-o pe fata, dar codrul, cu vocea lui calda, le-a raspuns ca la umbra sa intinsa nu se odihneste o astfel de fata... au intrebat apele navalnice, dar ele le-au raspuns ca nu si-au mangaiat undele de trupul ei. Iar lacurile, adanci si reci, le-au spus la randul lor ostenilor printului ca in luciul lor, nu s-au oglindit ochii frumoasei fete.

Tare se mai intrista printul la auzul acestei vesti ! Si trist cum era, pleca la vanatoare insotit de doi dintre tovarasii sai. Si nu dupa multa vreme, luara urma unei tinere caprioare, saltarete, jucause. Alergara dupa ea cale de vreo cateva ceasuri, prin negre hatisuri si-ntinsi codri, unde ziua este ca noaptea, iar noaptea, este insasi Intunericul ! Si ii dadura de urma, gasind-o intinsa langa o fata mai frumoasa decat soarele si mai curata decat chipul alb al lunii, cu ochii albastri decat cerul.

- Prindeti-o ! striga printul manios catre tovarasii sai !

SI repede insotitorii printului o prinsera pe fata, o legara de maini si o adusera in fata printului nerabdator. El se apleca asupra chipului ei, o privi, si ii spuse, rugator :

- Imi vei fi sotie de astazi... te voi impodobi cu cele mai alese podoabe, vei purta cele mai frumoase haine, si vei cunoaste toate bogatiile acestei lumi !

Ea il privi cu drag, cu ochii in lacrimi, gasind cu greu cuvinte sa ii raspunda:

- Eu stiu ca tu ma iubesti, viteazule print, dar eu cum te-as putea iubi cand tu mi-ai inrobit fratii si surorile, luandu-le parintilor mei lumina din casa ?

Printul, raspunse cutezator :

- Eu sunt cuceritorul lumii, ma vei iubi ! Acum.. alege...

Ea se apropie de marginea stancii, privind catre prapastie...

- Nu ma vei avea niciodata...

Si se arunca, cazand...

Printul innebuni de durere... si vru si el sa se arunce in urma ei, dar tovarasii sai il oprira.
Zile si zile a suferit si a plans, urland de durere in codrii, singur... iar cand codrii nu il mai asculta, plangea la marginea marii... la marginea fiecarui rau. Nu era lac care sa nu ii cunoasca chipul trist, si nici floare sa nu se hraneasca din lacrimile sale.

A hotarat sa elibereze pe toti cei ce ii inrobise, a incercat sa faca doar bine, sa aduca bucurie in viata celor din jur, dar inima sa tot nu si-a gasit impacarea. Se spune ca toata viata sa ar fi facut numai bine celor din jur...

Nu se stie cum a murit, dar se povesteste ca in clipa mortii sale, ar fi zambit , din nou, dupa atatia si atatia ani. Poate ca in clipa din urma, simtise pe mana sa, atingerea ei...

25 Martie, 2007, 08:23:37 a.m.
Răspuns #358

diana_nistor

Vizitator
Draga Zantiala, povestea ta imi aduce aminte de o pictura celebra: "Haman implorand iertarea Esterei". Neam inrobit, printi de vaza, imparati bogati si o copila saraca... a fost frumoasa si trista povestea ta...

25 Martie, 2007, 11:29:54 a.m.
Răspuns #359

Alia

Frumoasa poveste! Atatea lectii de viata si totusi...de ce nu pot oamenii sa fie mai intelepti, la momentul potrivit??? De ce , de atatea ori, trebuie sa vina ultima clipa, sa-si dea mana , intr-o unire cereasca doua suflete.....Oare pe Terra nu poate exista fericirea???