04 Noiembrie, 2025, 07:27:01 p.m.
Totul despre Iubire

Autor Subiect: Varful cu Dor - Hanul Viilor  (Citit de 754187 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

07 Noiembrie, 2007, 11:42:21 p.m.
Răspuns #2160

Minerva

Apai cu voia domnitelor om alege fiecare cate o odaita. Va conduc, dragele mele. Am luat un opait vechi, dar de ptret sufletului meu si va voi lumina pasii.
Inainte de a pleca las ravas de bucurie si reusita, de liniste sufleteasca si daruri alese de la viata pentru Mihaiti si Mihaite, Gabrieli si Gabriele, iar unui anume Mihut un pupic cald si dulce sa-i insenineze fruntea

07 Noiembrie, 2007, 11:44:56 p.m.
Răspuns #2161

Semiramis

Global Moderator
pup şi eu mihaiul... 8)
hai minervă, du-mă-n odaie...că nu văd nimic pe scările astea!
Whatever happens, happens for a reason!
Orice se intampla, se intampla cu un scop!

14 Noiembrie, 2007, 06:09:36 p.m.
Răspuns #2162

Lady Allia

:-[ acum vad ca o domnita a trecut si eu nici macar nu am aprins lumina... Cum mai imi spal pacatele? Ia sa vedem: Daca insa mai aveti vreo firimitura de tort si pentru un elf hamesit... Macar am ajuns la timp sa dau dintr-un alt tortulet. Oare o astepta Domnita sa vina ziua sfintisorilor? Dar e liniste aici... O sa aprind focul si daca elfii nu m-au uitat...

"Quessir demad a’maelamin Ilúvënis Tasartir...!" - Elfii nu te vor uita niciodata Printesa Minerva  :-*!
Elfii raman mereu fideli celor pe care ii poarta in suflet, celor care au stiut sa le intinda o mana prieteneasca, un zambet cald si un sfat intelept. Nu am sa parasesc acest han frumos si rupt din poveste...pentru ca imi amintesc cu mare, mare drag cand am intrat aici prima oara... O elfa trista, plina de frig in suflet, dezamagita de viata, de oameni..., iar aici am gasit caldura, prieteni, o camera mereu pregatita la zile innorate..., o hangita despre care nu voi mai spune nimic din ceea ce am spus mereu..., un print al unicornilor mereu preten al elfilor care imi lipseste pana si mie... - cu el mai schimbam cate o vorba elfeasca -, domnite vesele si pline de frumusete, printisori cu talc in vorbe si omenosi...am gasit un altfel de "acasa" ...
Ma iarta doar draga hangita pentru lipsa de la han pentru moment, dar micuta elfa...are nevoie de mine mai mereu acum in primele ei luni de viata..., iar eu am sa fiu mereu acolo cand ea ma va chema  :) cum a fost ea cand am chemat-o eu...
Promit insa ca de sarbatori sa cant alaturi de voi colinde frumoase si sa pun si eu cate un lemn pe foc si cate o poveste de iarna la timpuri de ninsori albe... :-*.

14 Noiembrie, 2007, 11:49:44 p.m.
Răspuns #2163

Minerva

Am sa astept cu drag colinda voastra. Eu nu stiu de care sarbatori o sa mai fiu in tara :(
Astazi m-am intors mai mult "sa plang" la han. Am asteptat ceva timp sa schimb apartamentul acela mare si rece din Bucuresti cu o casuta aici... si astazi asteptarea s-a sfarsit.
Raman prietenii, rudele in tara dar ideea ca eu de acum sunt atat de categoric a altei lumi...
Sper macar sa ne vedem la un ceai in 3 saptamani (cand ma voi intoarce doar pentru a semna actele)
Sa ne vedem cu bine! :-*

15 Noiembrie, 2007, 07:32:33 a.m.
Răspuns #2164

sunshine

Te asteptam hangita draga sufletelor noastre.Oriunde vei ajunge, noi vom fi aici si sunt sigura ca iti vei face mereu timp sa bem un ceai sau sa ne incanti cu povestile tale din alte lumi.
  Ramas bun  :-*
\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\'\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\

21 Noiembrie, 2007, 02:47:19 p.m.
Răspuns #2165

Lady Allia

fie ca această schimbare să îţi aducă într-o zi mulţumirea şi liniştea de care ai nevoie...fie ca în această căsuţă să aduni cât mai multe bucurii, zâmbete şi să ţi se împărtăşească multă, multă iubire...
uneori plecarea nu înseamnă şi depărtare...oriunde te vei afla... :-*

04 Decembrie, 2007, 08:50:16 p.m.
Răspuns #2166

alexia

Hangita, nu stiu daca am inteles bine, dar iar ai plecat?? Pai, cum asa?  :-\ Uite, odaile sunt goale, carafele goale, focul e stins... Hmmm, pai cum o sa stie Mos Nicolae unde ne gaseste?? Eu dau o fuga pana in pivnita si sa faceti bine, pana ma intorc, sa va gasesc pe fiecare pregatind hanul de sarbatoare!  :santaface:

PS. Sper sa nu ma intorc din pivnita peste alte 2-3 luni!  :laugh:
"Ceea ce nu ma ucide, ma face mai puternic."

04 Decembrie, 2007, 08:51:27 p.m.
Răspuns #2167

Semiramis

Global Moderator
hai, dacă vă faceţi ghetuţele bine, poate o conving pe minerva sa pună de un cozonac.  :D

04 Decembrie, 2007, 08:55:10 p.m.
Răspuns #2168

alexia

M-am gandit bine! Intai facem curatenie si apoi facem bradul, dar il impodobim toti; vad ca asta vrea toata lumea. Deci:  :police: Intai treaba, apoi distractie!
"Ceea ce nu ma ucide, ma face mai puternic."

05 Decembrie, 2007, 02:04:01 p.m.
Răspuns #2169

Minerva

În noaptea de 5/6 decembrie se spune ca Moş Nicolae vine la geamuri şi vede copiii care dorm şi sunt cuminţi, lăsându-le în ghetuţe daruri şi tot el este acela care-i pedepseşte pe cei leneşi şi neascultători. Astfel că dimineaţa copiii cuminţi primesc, pe lângă dulciuri şi jucării, o legătură de nuieluşe colorate, iar cei mai puţin cuminţi o nuieluşă adevărată care să le amintească de o eventuală pedeapsă.

În Danemarca, cel care aduce daruri cară un sac în spinare şi este purtat de reni. Copiii pregătesc o farfurie cu lapte sau o budincă de orez, în speranţa că aceasta va fi mâncată de elfi, personaje despre care se crede că îl ajută pe aducătorul de daruri.

Copiilor italieni le aduce daruri personajul La Befana, despre care se crede ca a refuzat să-i conducă pe înţelepţi la Bethleem când aceştia i-au trecut pragul, motiv pentru care La Befana îşi petrece timpul mergând din casă în casă pentru a-l găsi pe Copilul Hristos.

In districtul german Berchtesgaden, 12 tineri îmbrăcaţi în paie şi având maşti care reprezintă animale dansează în urma Sfântului Nicolae, sunând din talăngi. După ce oferă daruri fiecărei case în parte, tinerii dau gazdele afară făcându-se că le bat, un fel de pedeapsă simbolică pentru eventualele rele săvirşite.

In Franţa, Sfintul Nicolae este însoţit de un personaj pe care oamenii din Metz îl dispreţuiesc. Până în 1552, Moş Nicolae venea singur pe 6 decembrie şi aducea jocuri şi dulciuri copiilor cuminţi, dar şi celor mai puţin cuminţi. În anul acela, Impăratul Carol al V-lea a asediat oraşul Metz. Messienii au fost nevoiţi să ceară ajutor regelui Franţei pentru a face faţă asediului care a ţinut, cu toate acestea, până în ianuarie 1553. Breasla tăbăcarilor a inventat chiar în timpul asediului un personaj grotesc pentru a-i îmbărbăta pe locuitorii din Metz. Personajul îl reprezenta pe Carol al V-lea şi purta cu el un bici cu care încerca să pedepsească tinerii şi tinerele, alergându-i pe străzi. Anul următor, pentru a se bucura de libertate, breasla a reânnoit ideea acestui personaj urât, dezagreabil. Trecerea lui prin oraş coincide oarecum cu aceea a Sfântului Nicolae.

Anii au trecut şi, cu timpul, a devenit un obicei ca Sfăntul Nicolae să aducă dulciuri, iar caricatura lui Carol al V-lea să apară pedepsind copiii neascultători cu nuieluşa usturătoare. Oameni paşnici, locuitorii din Metz l-au uitat pe Carol al V-lea şi l-au botezat Père Fouettard (moşul care vine cu biciul) şi acesta-l insoţeşte pe Moş Nicolae, patronul copiilor.

Imaginea acestui personaj s-a răspândit puţin câte puţin spre Nord şi astfel Père Fouettard a fost acceptat în Germania, Olanda, Belgia, rezolvând uneori problemele educative ale unor părinţi, prin apariţia sa, care speria copiii neascultători cu nuieluşa care pedepseşte.

Polonezii cred că darurile vin de la stele, în timp ce ungurii spun că ele sunt aduse de îngeri.
În Siria, cadourile vin cu o cămilă tânără în data de 6 ianuarie.
La creştinii din Republica Ghana, moşul care aduce daruri vine din junglă, în timp ce în Hawaii el coboară din barcă.

Şi acum să văd eu care a fost cuminte şi care nu! Am hotărât să-l vrăjesc pe Moş să-mi spună care a primit şi altceva decât nuieluşă :D Să aveţi sărbători frumoase! Mulţam de trecere şi gânduri, Domniţelor! Am lăsat şi eu un zâmbet pentru voi şi aştept să văd cine-a fost anul ăsta cuminte ;) :-*
« Ultima Modificare: 05 Decembrie, 2007, 02:56:28 p.m. de Minerva »

05 Decembrie, 2007, 06:13:29 p.m.
Răspuns #2170

pokemon

Eu in seara asta voi fi Mos Nicolae...Abea astept sa vad fetisoare de copii fericiti!
 :baby:
Sa va aduca mosul tot ce va doreste inimioara!
Sunt momente in viata cand simti absenta cuiva atat de tare incat ti-ar placea sa-l scoti din vise si sa-l imbratisezi.

05 Decembrie, 2007, 10:07:55 p.m.
Răspuns #2171

Semiramis

Global Moderator
să vă aducă moş nicolae tot ce vă doriţi! sănătate, iubire şi...dulciuri multe!!!

cât despre han, am facut cozonaci. dar poftiţi vă rog!

05 Decembrie, 2007, 10:13:37 p.m.
Răspuns #2172

Sonrisa

Multumim de urari! Sa te auda Mos Nicolae! Noi, copiii cuminti, meritam ce e mai bun. :-[
Nu am voie, dar ma tenteaza un coltisor de cozonac! ;)

04 Ianuarie, 2008, 05:08:46 p.m.
Răspuns #2173

Lady Allia

La Mulţi Ani "Han" drag...!
Fie ca anii ce au trecut peste tine viscolindu-ţi pereţii "bătrâni" de aşteptări şi căldură să te sărute cu nemurirea iubirilor ce au trecut prin tine rămânându-ţi... Te aud uneori cum cânţi încet poveşti frumoase şi cum sufli peste noi minuni..., dar tu eşti minunea care ne face uneori mai..altfel..., mai buni, mai rezistenţi la "viaţă".
Între pereţii tăi...unde luminile din şemineu dansau ca nişte amintiri frumoase...desenând un "mâine" mai frumos, mai plin de optimism...am reuşit să îmi strâng în suflet zâmbetul, să mă îmbrac într-o prinţesă care...poate şi în femeia care...a reuşit!
Am cunoscut aici domniţe adevărate...îmbrăcate în praf de stele şi ochii plini de vise şi culori..., prinţi frumoşi şi prietene, prieteni minunaţi..., o hangiţă care mi-e dragă şi care ştie mereu să dea sfaturi reale...,

Vă mulţumesc şi...La Mulţi Ani tutror! Fie ca "Hanul" să trăiască veşnic în fiecare din noi... :)!

05 Ianuarie, 2008, 04:38:06 p.m.
Răspuns #2174

Semiramis

Global Moderator
la mulţi ani hanule! fie-ţi odăile pline şi oaspeţii bucuroşi!